Sanja Hamelink
Image default
Dienstverlening

Carrièreswitch maken

De toekomstige generatie heeft het al niet meer over 40 jaar werken. In ieder geval niet voor hetzelfde bedrijf of in dezelfde functie. Het is echter nooit te laat om een carrièreswitch te maken. Ga jij met tegenzin naar je werk? Lees dan snel verder.

Inspiratie

Het maken van een carrièreswitch is meestal een weloverwogen beslissing. Het kan echter goed zijn dan je nog niet goed weet wat je wil gaan doen of waar je naar op zoek bent. Tegenwoordig kun je een heleboel beroepskeuzetesten doen. Deze kunnen richting geven aan je zoektocht. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar welke skills je al bezit. Wellicht kun je hier gebruik van maken.

Developer vacature

Als voorbeeld nemen we even een developer vacature. Een developer wordt ook wel programmeur genoemd. Programmeren is een complex iets. In een developer vacature wordt daarom vaak gevraagd naar iemand met een ICT-opleiding of achtergrond. Belangrijk is dat jij jezelf gaat afvragen of je terug wil gaan studeren. Mocht je nou toevallig programmeren als hobby, dan zou je kunnen proberen te solliciteren op een developer vacature.

Volg trainingen

We noemden het net al even, maar het kan nodig zijn om een opleiding te volgen als je een carrièreswitch wil maken. Verstandig is om in ieder geval een aantal trainingen te volgen. Zo toon je aan je potentiële nieuwe werkgever dat je gemotiveerd bent. Als je nog niet weet welke richting je uit wil kun je een loopbaantraining volgen.

Start een eigen onderneming

Wanneer je helemaal klaar bent met het werken voor een baas kun je erover nadenken om een eigen onderneming te starten. Je kunt daarnaast ook ervoor kiezen om aan de slag te gaan als zzp’er. Aan het starten van een eigen onderneming zitten wel een aantal risico’s. Om de risico’s zo klein mogelijk te houden zou je ervoor kunnen kiezen om parttime te gaan ondernemen. Je werkt dan de helft van de week voor een baas en de rest van de tijd kun je besteden aan jouw eigen bedrijf.

https://www.ictvacatures.me/vacature-developer/