Sanja Hamelink
Image default
Architectuur

Dagje uit in Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is ontzettend populair. Waarschijnlijk moet je de eerste Nederlander ouder dan 18 jaar, die nog nooit in Amsterdam is geweest, nog tegenkomen. De stad leeft en staat bekend om onder andere het uitgebreide grachtennetwerk en de mooie gevelhuizen uit de Gouden Eeuw. Ook het fietsen is verbonden met Amsterdam. De stad heeft vele fietspaden.

Bezienswaardigheden

Het is als Nederlander ook leuk om Amsterdam als een toerist te bezoeken. Er is zoveel te zien en te doen in Amsterdam. Natuurlijk is het Rijksmuseum in Amsterdam erg bekend. Hier vind je onder ander schilderijen van de bekende schildersbeesten Rembrandt van Rijn. Verder is ook het Anne Frank Huis ontzettend druk bezocht. Tip? Koop online van tevoren kaarten hiervoor, dan hoef je niet in een ellenlange rij te staan. Het is er namelijk nogal druk. Ben je op de Dam belandt? Dan is het natuurlijk leuk om een bezoekje te brengen naar het wassenbeeldenmuseum.

Behalve Rembrandt van Rijn is er ook nog een ander beroemde Nederlandse schilder die je uitgebreid kunt bewonderen in Amsterdam. In deze stad vind je namelijk ook het Van Gogh Museum. Hier kun je heerlijk genieten van veel schilderijen van Vincent van Gogh.

Wandelen door Amsterdam

De winkelcentra kent iedereen natuurlijk wel. Maar het is ook leuk om lekker door de straten te slenteren. De Jordaan is een bekende wijk waar je prima doorheen kunt lopen. Verder is er in de stad ook nog het bekende Vondelpark. Hier kun je dan ook nog eens een beetje bijkomen van alle indrukken uit de stad.

Woonhuis Amsterdam

Bevalt Amsterdam goed? Dan kies je misschien wel voor het kopen van een woonhuis in Amsterdam. De prijs van een woonhuis in Amsterdam ligt natuurlijk hoger dan voor een huis in bijvoorbeeld Hengelo, maar dan zit je wel in een hele bijzonder bruisende stad. Kortom? Een woonhuis in Amsterdam is zo gek nog niet.

https://basvogelpoel.nl/