Sanja Hamelink
Image default
Dienstverlening

Dashcam kopen voor extra veiligheid

Een dashcam kopen is een erg handige keuze. Dashcams zijn kleine camera’s die situaties in het verkeer waar u mee te maken krijgt vastleggen. In het geval van een ongeluk kunnen dit soort beelden erg handig uitkomen. Daarnaast kunt u ook een dashcam kopen die erg handig in uw binnenspiegel gemonteerd kan worden. Dit maakt de voordelen van de dashcam alleen maar groter voor u. Hieronder leest u meer over dashcams, de voordelen ervan en de voordelen van het monteren in de binnenspiegel.

 

Waarom een dashcam kopen?

Een dashcam kopen kan u in bepaalde situaties erg helpen. Natuurlijk is het niet te hopen dat u ooit te maken krijgt met bijvoorbeeld een verkeersongeval. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Als u te maken krijgt met een ongeluk is de kans groot dat u bewijs nodig heeft om er zo voordelig mogelijk uit te komen. Uiteindelijk wilt uw verzekering bewijs en indien nodig ook de politie. Beide hechten hierbij veel waarde aan beeldmateriaal. Door vast te hebben gelegd hoe het ongeluk gebeurde kunt u ervoor zorgen dat u een hogere vergoeding krijgt of bijvoorbeeld minder tot geen schadevrije jaren kwijt raakt. Het kan enorm in uw voordeel spelen, met name als er een situatie is waarin u geen getuigen heeft of waarin de tegenpartij niet meewerkt. Verder kunnen dsshcams ook enorm handig zijn als u bijvoorbeeld te maken krijgt met inbraak.

 

Waarom inbouwen in de binnenspiegel?

Een dashcam kopen die kan worden ingebouwd in de binnenspiegel is helemaal handig. Ten eerste heeft u tijdens het rijden geen storend groot apparaat voor uw neus. Het kan namelijk best zo zijn dat u zich stoorde aan een dashcam zo boven het dashboard. Varianten die in de binnenspiegel gemonteerd worden voorkomen dit. Verder zullen autoinbrekers hoogstwaarschijnlijk uw dashcam meenemen bij de inbraak. Wanneer u echter een variant heeft die niet zichtbaar is, is de kans klein dat dieven deze zullen opmerken. Uiteindelijk heeft u dus de beelden, maar is uw dashcam niet gestolen. Zodra een dief de dashcam door heeft is de kans groot dat hij ook hiernaar zal handelen. Beelden als bewijs gebruiken kan dan erg lastig worden.