Sanja Hamelink
Image default
Vakantie

De leukste activiteiten in Rotterdam vind je hier!

Rotterdam, in die stad moet je ooit zijn geweest. Er is ontzettend veel te beleven op het gebied van wateractiviteiten, bezienswaardigheden, familie-uitjes en ga zo door. Doordat er zo veel te doen is, kan het best moeilijk zijn om een keuze te maken van de leukste uitjes. Een havenrondvaart in Rotterdam wil je sowieso niet missen. Hoewel er één en al leuke dingen te beleven zijn, zul je waarschijnlijk al online gezocht hebben naar: Wat te doen in Rotterdam. Wij beantwoorden graag deze vraag voor je, dus lees snel verder!

Waarom Rotterdam?

Mocht je nog aan het overwegen zijn om naar andere steden te gaan naar Rotterdam, dan zullen we de twijfel eerst voor je wegnemen. Veel mensen zullen namelijk liever naar hoofdstad Amsterdam afreizen, terwijl Rotterdam eigenlijk veel meer te bieden heeft. Na de wederopbouw van de stad is er nu veel moderne architectuur te bewonderen, maar ook street art, hotspots en leuke evenementen.

Splash Tour

Een havenrondvaart in Rotterdam met een gewone boot heb je misschien al wel gezien, maar ken je ook de Splash Tour? Wat te doen in Rotterdam? Nou, dit dus: Het lijkt een normale bus, maar het is een bus en een boot in één. Hierdoor kun je zowel door de stad als op het water langs de mooiste plekken van Rotterdam komen. Een rondvaart vanuit twee perspectieven, waardoor het zeker de moeite waard is om met deze Splash Tour mee te gaan.

Delfshaven

Op zoek naar wat historie, dan is een bezoek aan Delfshaven zeker de moeite waard. Wist je dat Delfshaven niet is getroffen door de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog, waardoor de stad onaangetast is gebleven? Tijdens de havenrondvaart in Rotterdam kom je hier niet langs, dus een bezoek is het zeker waard. Dus wat te doen in Rotterdam: ga naar Delfshaven. Naast de prachtige jachthaven die dit stukje Rotterdam heeft, kun je de mooie oude herenhuizen bewonderen. Breng dan ook meteen een bezoek aan de historische Distilleerketel in Delfshaven, waarbij je de molen vol glorie kan bewonderen.

De Erasmusbrug

Deze brug is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. Met een lengte van 802 meter en een hoogte van 139 meter, is de iconische brug niet te missen. De brug verbindt het centrum van de stad met de Kop van Zuid. Een leuk uitje is om over de brug heen te lopen wanneer je een havenrondvaart in Rotterdam hebt gehad. Ga dan naar de Kop van Zuid om ook dat gebied te gaan ontdekken. Hier kun je allerlei gebouwen ontdekken zoals de Maastoren en De Rotterdam.

https://www.spido.nl/wat-te-doen-in-rotterdam