Wil je overzichtelijk kunnen klussen op de perfect werkplaats in de schuur. Een rommelige werkplaats kan problemen veroorzaken met de klus en is soms ook helemaal niet veilig. Maak dus snel een overzichtelijke en ideale klusplek van jouw schuurtje waar je voorheen alleen rotzooi in hebt bewaard.

Je moet beginnen met een lege werkplek. Leg alles dus opzij zodat alles helemaal leeg is. Dan kun je beginnen met het inrichten op een structurele manier. Begin dan met het meest gebruikte gereedschap neer te leggen. Een boormachine, hamer en schroevendraaier zul je het meeste gebriuken en is niet te missen in een werkplaats. Vervolgens wil je alles op orde hebben door met codering te werken. Je kunt spullen met kleuren coderen door er een plakkertje op te plakken. Een moer of schroef kun je ook markeren en in bakjes doen op kleur. Coderen kan met stickers, stift, gekleurd tape of krijt.

Tijdens het inrichten moet je ruimte creëren. Hierdoor zit het er netjes uit en heb je meer ruimte om te kunnen klussen. Om genoeg ruimte te maken kun je de muren gebruiken. Verschillend gereedschap kun je aan de muren hangen. Je kunt ook opbergsystemen aanschaffen en die aan de muren hangen zodat er minder ruimte op de grond wordt gebruikt. Bij het schroeven kopen kun je direct een opbergkast mee nemen. Dit is een handige en praktische manier van opbergen. Het plafond kun je ook gebruiken. Bepaalde spullen kun je gemakkelijk aan een haak aan het plafond hangen. Wat ook erg handig is, is om de werkplek mobiel te maken. Meestal staat de werkplek op een plek vast, maar soms heb je ergens anders een werkbank nodig. Dan kun je de werkbank verplaatsen naar jouw gewenste plek. Verstelbare werkbanken zijn handig omdat werken op een te lage werkbank niet goed is voor je houding. Om klachten te voorkomen kun je dus een verstelbare bank nemen.

https://moerenbout.nl/