Als het aan de overheid ligt word jaarrekening sbr voor alle bedrijven verplicht in de toekomst. Het is nu al voor sommige bedrijven verplicht gesteld door de overheid. Met jaarrekening sbr is het namelijk mogelijk om de rapport digitaal aan te leveren en zo kan het sneller verwerkt worden.

In 2007 begon de overheid al met de transitie naar sbr en heeft dit over de jaren uitgebreid. Nu valt jaarrekening sbr ook onder de verplichte rapporten dat digitaal aangeleverd moet worden. In de toekomst zal niet alleen jaarrekening sbr verplicht worden maar ook alle andere financiële rapporten.

Gebruik van sbr is veilig en snel. Informatie kan over het internet aangeleverd worden en direct gelezen worden door de ontvanger. Toch kan het niet onderschept worden als dit toch gedaan word kan het niet gelezen worden. Dit komt door de hoge beveiliging en encryptie van het taal waar sbr van is gemaakt. Het is namelijk van de computertaal XBRL gemaakt wat specifiek voor deze doeleinde ontwikkelt is.

Een jaarrekening sbr is dan ook volkomen veilig wanneer deze over het internet word verzonden. Door de encryptie kan alleen de ontvanger het lezen en niemand anders. Het is dus veilig en snel. Niet zo gek dat de overheid deze systeem standaard wil maken voor het aanleveren van financiële rapporten.

https://www.sbr-nl.nl/