Niet alleen het belang van beeldmateriaal bij een stuk tekst wordt steeds belangrijker, ook de behoefte van mensen om een foto te hebben van een moment dat zij hebben meegemaakt of waar zij veel waarde aan hechten (zoals een familielid of bijvoorbeeld een bruiloft). Door te kijken naar deze foto’s worden de herinneringen (en in sommige gevallen ook de emoties) van het specifieke moment of van de desbetreffende persoon.

Als het aankomt op activiteiten waar men aan deelneemt of een evenement of festival die men bezoekt, dan voert de gezelligheid vaak de boventoon. Doordat men het op dat moment zo gezellig vindt en het zo erg naar hun zin heeft, vergeet men vaak om dat moment vast te leggen door middel van een foto. Eigenlijk is dat in de samenleving van vandaag de dag best raar, aangezien men vandaag de dag meer foto’s maakt dan zij ooit gedaan hebben en gezien het feit dat men tegenwoordig vaker naar hun telefoon kijkt dan naar hun vrienden, familie of partner. Dit is echter wel een van de reden die het belang van een professionele fotograaf nogmaals benadrukken. Als er iemand rondloopt op het evenemententerrein, dan worden er niet alleen professionele foto’s gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, maar wordt het evenement ook minder snel vergeten door de bezoekers.   

Echter zal niet elke professionele fotograaf voldoen om te fotograferen op uw evenement. Niet alleen moet de fotograaf ter plekke goed kunnen omgaan met mensen die vragen of de fotograaf een foto van hun groepje wilt maken, maar hij of zij moet ook de sfeer van het evenement (en de boodschap van het evenement) kunnen vereeuwigen in een foto. Voordat u een event fotograaf kiest, is het vaak raadzaam om eerst even rustig rond te kijken op internet. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar event fotografen door Google te gebruiken. U kunt dan bijvoorbeeld zoeken op event fotograaf Nederland of event photographer Amsterdam. U komt dan vanzelf uit bij enkele event fotografen en zodoende kunt u hun website bezoeken om enkele foto (van de fotograaf in kwestie) te bekijken. Een event fotograaf die u in ieder geval tegenkomt (indien u de bovenstaande zoektermen gebruikt) is Remy de Klein. Remy de Klein is een professionele event fotograaf die zowel kleine evenementen (zoals pers evenementen of tentoonstellingen) als grote evenementen (zoals Tomorrowland, ADE & Ultra Music Festival Miami) heeft gefotografeerd.     

http://www.remydeklein.nl