Sanja Hamelink
Image default
Entertainment

Hoe bereid je je voor op je eerste escape room?

Als je je voorbereidt op je eerste escape room Twente, is het belangrijk om je eigen sterke en zwakke punten te erkennen. Probeer te beoordelen of je goed bent in het maken van puzzels. Het kan zijn dat je grootste kracht is om logisch te kunnen denken als je met problemen wordt geconfronteerd. Als je eenmaal hebt vastgesteld wat jou uniek maakt, bedenk dan hoe deze kwaliteiten van pas kunnen komen tijdens een escape room ervaring. Er zijn waarschijnlijk puzzels die jij kunt oplossen met een van je sterke punten. Daarnaast zijn er puzzels die beter door een van je vrienden opgelost kunnen worden, omdat die beter is in bepaalde puzzels dan jou. Door jezelf deze vragen te stellen, kun je erachter komen hoeveel voorbereiding nodig is voordat je een escape room betreedt, en hoeveel tijd je moet besteden aan het oefenen van elke vaardigheid voordat je aan een echt spel begint.

Een leider kiezen

Als leider ben je verantwoordelijk voor het helpen beslissen welk team als eerste aan de slag gaat. Houd rekening met deze kwaliteiten wanneer je beslist wie de leider moet worden. Iemand met een goed begrip van het spel moet de leider zijn. Een escape room kan ingewikkeld en verwarrend zijn, dus het is handig als één persoon al eerder heeft gespeeld of de weg weet. Daarnaast moet de leider goed kunnen communiceren. Je zult soms dingen aan andere spelers moeten uitleggen, dus het is handig als deze persoon goed is in het duidelijk en snel communiceren van informatie. Daarnaast moet degene iemand zijn die goed is in het oplossen van problemen. Als je iemand hebt die kan nadenken, kun je voorkomen dat je vast komt te zitten in doodlopende wegen. Zorg er dus voor dat je dit allemaal in gedachten hebt voordat je in een escape room Overijssel gaat spelen.

Outside-the-box denken

Om je goed voor te bereiden op je eerste escape room, moeten jij en je team buiten de gebaande paden denken. De beste manier om dit te doen is door te proberen problemen op onconventionele manieren op te lossen. Laten we als voorbeeld stellen dat je vastzit in een kamer met een andere persoon die je hulp nodig heeft om eruit te komen. Je zou kunnen overwegen om ze te vragen wat er is gebeurd en waarom ze daar zijn, maar dat zou te gemakkelijk zijn. Vraag in plaats daarvan waar ze vandaan komen of wat hun favoriete kleur is. Het lijkt misschien vreemd voor iemand die vastzit in een escape room, maar het kan later tot zeer interessante gesprekken leiden en je misschien zelfs eruit halen.

Bij Escaperoom Hof te Langelo heb je een geweldige escaperoom op de boerderij tussen de koeien. Wanneer ga jij de uitdaging aan?