Sanja Hamelink
Image default
Meubels

Hoe je meubelfoto's maakt voor e-commerce

Hoe je meubelfoto’s maakt voor e-commerce

Heb je een e-commercebedrijf en verkoop je meubels online? Je moet je realiseren dat goede foto’s van meubels de verkoop kunnen stimuleren. Je moet je producten in de beste staat tonen. Als je bijvoorbeeld relaxfauteuil elektrisch modern wilt verkopen, zorg er dan voor dat dit product er geweldig uitziet. Voordat je een foto maakt, moet je het meubilair reinigen om stof en vuil te verwijderen. Als de stoel van leer of hout is, moet je hem polijsten om hem glanzend te maken. Het is ook essentieel om de tags en andere afleidingen te verwijderen. Als je tweedehands meubels verkoopt, moet je de gebreken niet verhullen. De foto moet in staat zijn om de werkelijke staat van de meubelstukken te laten zien. Om de beste afbeeldingen van je meubels te krijgen, moet je de onderstaande tips volgen.

Locatie speelt een grote rol

De locatie van het meubilair heeft invloed op het resultaat van de foto. Je moet ervoor zorgen dat het gebied voor de fotografie-opname schoon en netjes is. Er zijn twee mogelijkheden om een ​​meubelfoto te maken. Ten eerste kun je de sta op stoel elektrisch of andere meubelstukken in de echte setting in een huis plaatsen. Ten tweede kun je het in de studio fotograferen met een aantrekkelijke achtergrond. Ongeacht de plaats die je kiest, zorg ervoor dat de locatie de juiste verlichting heeft. Natuurlijke verlichting is de beste optie om mooi licht te krijgen. Maar als je niet genoeg natuurlijk licht uit het raam hebt, moet je omgevingslicht voorbereiden.

Kies de juiste hoeken

Elk product moet een bepaalde hoek hebben waar het er het beste uitziet. Wanneer je een foto maakt van een betaalbare relaxstoel of salontafel, zorg er dan voor dat je de beste hoek kiest. De beste hoek is één foto waarmee de potentiële kopers het meubilair in één keer van de voorkant, zijkant en bovenkant van het product kunnen zien. Deze hoek kan de beste visuele weergave van de afmetingen van het meubel opleveren. Eén foto maken is niet genoeg. Je moet meerdere foto’s van meubels maken vanuit verschillende hoeken. Aangezien je de meubels online op de markt brengt, kunnen potentiële klanten de producten niet direct zien. Je moet ze dus meerdere foto’s bezorgen om de details van het meubilair te laten zien.

Gebruik minimale rekwisieten

Om je meubels er goed uit te laten zien, kun je tijdens de fotoshoot wat rekwisieten toevoegen. Het geven van wat rekwisieten is een goede optie als je een milieuvriendelijke uitstraling wilt laten zien. De rekwisieten kunnen je meubels er aantrekkelijker uit laten zien, omdat ze kleur en textuur kunnen toevoegen. Wanneer je bijvoorbeeld een zetel of bank verkoopt, kun je wat gekleurde kussens plaatsen. Ook het plaatsen van kamerplanten boven een salontafel is een goed idee. Hoewel de meeste klanten de rekwisieten kunnen negeren omdat ze zich op je product willen concentreren moet je minimale rekwisieten gebruiken, zodat het de focus van de foto niet afleidt. Het toevoegen van te veel rekwisieten kan de kijkers afleiden wanneer ze je producten zien. Ten slotte, als je tweedehands meubels verkoopt, moet je de schade niet verbergen. Laat de klanten de echte staat zien van het product dat je verkoopt, zodat ze niet teleurgesteld zullen zijn wanneer ze het meubilair ontvangen.