Sanja Hamelink
Image default
Tuin en buitenleven

Upgrade je balkon met deze tips

Een buitenruimte is erg fijn, zelfs al is het maar een klein balkon. En ook een klein balkon wil je zo leuk mogelijk maken, zodat je comfortabel buiten kan zitten. Een balkonset of relax tuinstoel kan bijvoorbeeld al veel comfort met zich mee brengen. Lees hier meer over hoe je jouw balkon een upgrade geeft!

Kies een fijne zitplek

Dit is misschien wel het belangrijkste aspect van elke ruimte, de zitplek! Je wil natuurlijk wel lekker kunnen zitten bij een late zomeravond met een drankje erbij. Kies daarom voor een zitplek die jij fijn vindt voor op je balkon. Wat dacht je van zitzakken? Zo kun je lekker wegzakken en relaxen. Of misschien heb je wel genoeg ruimte voor een hangmat? Toch is een relax tuinstoel misschien wel de meest fijne optie omdat je dit kan gebruiken om in te liggen en om op te zitten! De alternatieven bieden geen zitcomfort tijdens bijvoorbeeld een diner op het balkon. Een tuinstoel kun je voor beide doeleinden gebruiken en is daarom erg handig, vooral als je een beperkte ruimte hebt.

Groen, groen en nog meer groen

Heb je al gelezen dat groen belangrijk is? Een balkon is pas echt gezellig als er wat plantjes staan! Mocht je niet zoveel ruimte hebben hoef je niet per se plantenpotten op de grond te zetten. Je kunt namelijk ook planten of bloemen hangen aan de reling van je balkon, dit ziet er pas gezellig uit. Kies voor een plant dat geschikt is voor buiten, en mocht je geen groene vingers hebben is het handig om er eentje te kiezen die makkelijk is in onderhoud. Eén keer per week water moet lukken toch?

Sfeer

Zitplek, check. Planten, check! Nu is het tijd om wat extra sfeer op je balkon te brengen. En wat is nou een betere sfeermaker dan mooie lichtjes? Hang bijvoorbeeld lichtjes kettingen op in verschillende kleuren of in een warme lichtkleur. Kies in elk geval lichtjes die geschikt zijn om buiten gebruikt te worden en waterdicht zijn. Of hou het simpel en kies voor kaarsen, dit is ook altijd goed! 

Conclusie

Al bij al is het niet heel moeilijk om je balkon wat gezelliger te maken. Sfeerverlichting, een mooie balkonset en wat planten doen namelijk al wonderen. Kies voor een relax tuinstoel om lekker te baden in de zon, maar toch de mogelijkheid te hebben om rechtop te zitten voor een maaltijd aan tafel en dat is natuurlijk wel fijn om te weten naar de mogelijkheden.