Sanja Hamelink
Image default
Huishoudelijk

Zo maak je van je tuin een relaxoord

Een tuin kan verschillende functies hebben. De een kiest ervoor om er een moestuin van te maken om in bezig te zijn, terwijl de ander juist alleen wilt ontspannen met de beetjes hoog en een wijntje in de hand. Ben jij meer dat laatste type? Dan kun je je tuin nog meer zen maken met de volgende dingen.

Ga voor een mooie lounge set

Een fijne zitplek in je tuin is eigenlijk wel een must. Het een kan grote loungeset zijn met een salon tuintafel, maar het kan net zo goed een fijne eettafel zijn met comfortabele stoelen. Dat is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt. Je mag er ook best de tijd voor nemen om een goede tuinset uit te zoeken.

Installeer een hangmat

Een zitplek, maar dan net iets anders. Een hangmat is ideaal om in tot rust te komen. Het voordeel van zo’n hangmat is dat je die vrij makkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je in de zon liggen wanneer je wilt, maar ook in de schaduw.

(on) Geschreven ‘tuinregels’

Stel voor jezelf een paar regels op om de tuin een relaxplek te maken en te houden. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om de telefoon of laptop niet mee te nemen. Zo blijft je hoofd leeg en heb je meer tijd voor elkaar. Misschien dat je een tv zou willen in je tuin, maar dan zit je ook naar een scherm te kijken.

4. Dingen waar je blij van wordt

Zet in de tuin wat accessoires waar je blij van wordt. Dat kunnen kaarsen zijn of een deel van je verzameling. Geef ze een mooie plek op je salon tuintafel. Wil je rust in de tuin, zet dan ook weer niet ál te veel hebbedingen neer, want dan oogt het rommelig.

5. Ga voor natuurlijke kleuren

Rust kun je onder andere creëren door de juiste kleuren te kiezen. Denk aan aarde tinten of wit. Vind je dat saai, dan kun je altijd nog kleurige bloemen neerzetten.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/salontafel/