Sanja Hamelink
Image default
Dienstverlening

Zonwering Ede: voordelen, soorten en nuttige tips

De zonwering Ede voor huizen is een van de meest klassieke mobiele thermische isolatie mechanismen. Ze kunnen meestal verticaal, geprojecteerd of horizontaal zijn, en dienen niet alleen als bescherming tegen zonnestraling of warmte, maar regelen ook de ventilatie of beschermen tegen onder meer slechte weersomstandigheden.

In dit artikel presenteren wij de belangrijkste kenmerken en voordelen van dit element. Kijk hier eens naar!

Welke voordelen biedt zonwering Ede voor de woning?

 

Meer recreatiegebieden tegen een lage prijs

Nieuwe technologieën maken het mogelijk te kiezen voor gemotoriseerde zonwering Ede die de functie van het tegenhouden van de zon behoudt zonder dat het prachtige uitzicht verloren gaat. Ze kunnen ook worden ingetrokken tijdens de donkerste uren van de dag, of op bewolkte dagen, om het interieur van het huis op een natuurlijke manier te verlichten.

 

Een esthetisch element

Design is belangrijk en met deze oplossing slaagt u er natuurlijk in functionaliteit en design in één element te verenigen. Zonwering Ede houdt een evenwicht tussen schoonheid en technische kwaliteit.

 

Bescherming tegen ultraviolette stralen

Soms vergeten we dat de ultraviolette stralen van de zon meubels, raamkozijnen, tapijten, stoffering, gordijnen, de vloer van het huis kunnen beschadigen en verkleuren. Met een goede zonbescherming kunt u dat waardevolle binnenmeubilair beschermen en de levensduur ervan verlengen.

 

Energiebesparing

Op warme dagen opent u gewoon het zonnescherm om te voorkomen dat de zon uw huis binnendringt. De binnentemperatuur zal op natuurlijke wijze dalen en de airconditioning kosten met maximaal 25% verminderen.

Op koude dagen kunt u hem intrekken, zodat de zon kan helpen het huis te verwarmen. Zij regelen de interne ventilatie van het huis en beschermen uiteraard niet alleen tegen slechte weersomstandigheden, maar ook tegen privacy.

Belangrijkste modellen

 

1. Vaste luifel

Een vaste luifel is een gelaste structuur die permanent aan een muur is bevestigd. Deze mogen niet verplaatst worden en worden een vaste aanwinst voor uw huis.

 

2. Intrekbare luifels

Een oprolbaar zonnescherm kan ook aan het huis worden bevestigd, maar kan worden geopend of gesloten om de door u gewenste dekking te bieden. Uitschuifbare zonneschermen worden ofwel gemotoriseerd ofwel manueel met een zwengel bediend.

3. Het materiaal

Verschillende materialen vereisen verschillende hoeveelheden onderhoud en passen bij het uiterlijk van bepaalde huizen ten nadele van andere.

Van eenvoudige stijve tot intrekbare modellen, ze zijn er momenteel in een grote verscheidenheid van vormen, maten en materialen. Terwijl de traditionele luifelstijlen meestal gemaakt zijn van hout, metaal of katoenen canvas met een eenvoudige stijl, zijn de moderne versies voorzien van duurzamere materialen die minder onderhoud vergen.