Sanja Hamelink
Image default
Winkelen

Waarom essentiële olie gebruiken?

Essentiële olie is het resultaat van het verdampen van hars, bloemen, schorsen, bladeren, kruiden en/of wortelharen. Het wordt afgetapt door distillatie, mazeratie of persing. Het is een krachtige ‘fort’ van smaak, aroma en medicinale kracht. Hoewel aromatherapie al duizenden jaren oud is, heeft de verfijning van de moderne technologie de kwaliteit van de essentiële olie verbeterd. De kracht en heilzaamheid van essentiële olie worden steeds meer op waarde geschat. Hier zijn vijf redenen waarom je voor essentiële olie zou moeten kiezen:

1. Stimuleert het immuunsysteem

Essentiële olie stimuleert het immuunsysteem en helpt ons lichaam tegen infecties en kwalen te beschermen. Hoewel essentiële olie geen directe geneeskracht heeft, ondersteunt het wel het immuunsysteem.

2. Ontspant het lichaam en geest

Essentiële olie kan worden gebruikt om stress, angst en slaapproblemen te verminderen. Onze lichamen en geesten verdienen wat rust, dus Essentiële oliën die helpen ons te ontspannen zijn een geweldige keuze.

3. Verschillende toepassingen

Essentiële olie is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om het verbeteren van het humeur, het bestrijden van bacteriën, het verlichten van spierspanningen, het verlichten van hoofdpijn of het ontspannen, essentiële oliën en aromatherapie hebben tal van therapeutische toepassingen.

4. Natuurlijk en duurzaam

Essentiële olie is natuurlijk en milieuvriendelijk. Ze worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze zijn ook 100% recycleerbaar, wat betekent dat je ze een aantal keer kunt gebruiken zonder de kwaliteit te verminderen.

5. Veilig

Essentiële olie is veilig, maar het is belangrijk dat je weet wat je koopt, bewaart en gebruikt. Voordat je essentiële olie gebruikt, combineert of verdunt, is het verstandig om te lezen over de voordelen en risico’s en te zoeken naar advies van een deskundige.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een product dat je humeur beïnvloedt, je gezondheid verbetert en je lichaam en geest helpt te ontspannen, dan is essentiële olie een geweldige keuze. Meer weten over ervaring met essentiële olie? Check dan de ervaring met essentiële olie op 10Beste.com.