Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over ooglidchirurgie

Alles wat je moet weten over ooglidchirurgie

Ooglidchirurgie, ook bekend als blepharoplastie, is een cosmetische procedure die kan helpen het gebied rond je ogen te verjongen. Deze chirurgische ingreep kan helpen de rimpels en verslapte huid rond de ogen te verminderen, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat. Als je een ooglidcorrectie overweegt, zijn er een aantal zaken die je moet overwegen. In dit blogartikel vertellen we je graag alle belangrijke in en outs waarvan je op de hoogte moet zijn!

 

Voordelen van ooglidchirurgie 

De voordelen van een ooglidcorrectie, zoals een bovenooglidcorrectie zijn talrijk. Niet alleen helpt het de verslapte huid rond de ogen te verminderen, maar het kan ook wallen door allergieën of slaapgebrek helpen verminderen. Het helpt ook rimpels rond de ogen te verminderen, wat je gezicht een veel jeugdiger uiterlijk kan geven. Door overtollige huid van je bovenste en/of onderste oogleden te verwijderen, kan deze ingreep ook helpen het zicht te verbeteren als hangende oogleden je zicht belemmeren. Tenslotte geeft het mensen een psychologische oppepper doordat ze zich beter voelen over hun uiterlijk, wat vooral waardevol is voor mensen die zich door veroudering of genetica zelfbewust hebben gevoeld over hun oogcontour.

 

Hoe lang duurt het herstel?

De hersteltijd van een ooglidcorrectie is meestal vrij kort; de meeste patiënten hebben slechts één tot twee weken rust nodig. Gedurende deze periode kun je wat zwelling en blauwe plekken in het gebied rond je ogen ervaren, maar deze effecten zullen binnen een paar weken verdwijnen. Je moet tijdens deze herstelperiode inspannende activiteiten vermijden om ervoor te zorgen dat je incisies goed genezen. Dit is vrijwel nooit een probleem, omdat de herstelperiode zo kort is. Heb je wel een beroep waar je niet ontkomt aan de inspanning? Overleg dan eerst met je arts.

 

Zijn er risico’s aan verbonden?

Zoals bij elke andere chirurgische ingreep zijn er enkele risico’s verbonden aan een ooglidcorrectie, maar meestal zijn het kleine risico’s zoals infectie of littekens op de plaats van de incisie. De kans op complicaties is over het algemeen kleiner als je alle pre- en postoperatieve instructies van je arts nauwkeurig opvolgt. Vraag naar je zorgen voordat je de ingreep ondergaat, zodat je weet wat je kunt verwachten.

 

https://www.ooglid.nl