Sanja Hamelink
Image default
Sport

Cadeautip voor Sinterklaas of Kerst? Een voetbal!

Wil je een voetbal kopen of cadeau geven? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk dat je een voetbal van kwaliteit koopt. Hoe beter de kwaliteit van de voetbal, hoe kleiner de kans dat het na verloop van tijd kapot zal gaan. Er zijn nog andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een voetbal. Deze zijn het materiaal, de maat en het ontwerp van de voetbal. Lees er hier meer over!

Materiaal van de voetbal

Het materiaal van de voetbal is een belangrijke overweging. Je wilt er zeker van zijn dat deze bestand is tegen de slijtage van regelmatig gebruik. Synthetisch leer gaat langer mee dan echt leer, dat na verloop van tijd de neiging heeft om uit te drogen en gemakkelijk te barsten. Synthetisch leer kan echter glad zijn in natte omstandigheden en voelt misschien niet zo comfortabel aan als echt leer. Voetballen van echt leer zijn duurder dan hun synthetische tegenhangers, maar ze zijn populair vanwege hun zachtheid en duurzaamheid.

Drukventiel

Het drukventiel is een klein apparaatje dat lucht uit de voetbal laat ontsnappen wanneer deze is opgeblazen. Hierdoor kun je de stevigheid van je bal aanpassen. Het voorkomt ook over inflatie die de bal kan beschadigen en voortijdige deflatie kan veroorzaken. Een drukventiel is handig omdat je hiermee je voetbal gelijkmatig kunt opblazen. Dit helpt ongelijkmatige slijtage aan het oppervlak van je bal te voorkomen.

Waterdichtheid

Je moet ook op zoek gaan naar een waterdichte bal. Ga je buiten voetballen of in de zaal? Het is noodzakelijk om een waterdichte voetbal te kiezen als je buiten gaat voetballen.Het goede nieuws is dat de meeste moderne voetballen waterdicht zijn en dat ze in alle weersomstandigheden kunnen worden gebruikt.

Grip

Het is belangrijk om een ​​voetbal te kiezen met de juiste grip. De juiste grip maakt het gemakkelijker om te spelen. Hoewel er verschillende soorten grip zijn, hebben de meeste moderne ballen een spiraal- of structuurpatroon op het oppervlak. Hierdoor blijven ze gemakkelijk aan je voet wanneer je er meer dribbelt. 

Kleur van de voetbal

De kleur van de voetbal is ook een belangrijke overweging. Je wilt een bal kiezen die onder alle lichtomstandigheden vanuit alle hoeken zichtbaar is. Zwart is geen goede kleur voor een voetbal omdat het gemakkelijk kan opgaan in schaduwen. Dit maakt het moeilijk voor teamgenoten of tegenstanders om de bal te zien. Wit is een goede kleur, maar je kunt ook kiezen voor een felle kleur, zoals oranje of geel.