Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

De drie verschillen tussen LED en oude TL buizen

In de afgelopen jaren is er een moment geweest dat mensen en bedrijven massaal alle TL buizen lieten vervangen door LED TL buizen. Deed je niet mee aan deze opmars? Dan kon je erop rekenen dat je imago naar beneden ging, aangezien je dan niet milieubewust was volgens de mens. Alleen waarom werden deze buizen massaal vervangen? Om daarachter te komen hebben wij de drie grootste verschillen tussen LED en oude TL buizen voor je op een rijtje gezet!

 

Verschil 1

Het grootste verschil tussen de twee lampen is de duur van iedere lamp. Vroeger waren we al enorm onder de indruk van de eerste TL lamp. Deze kon toen namelijk al 10.000 uur mee. Dit was voor die tijd enorm lang mee. Het is dus niet zo dat een TL lamp helemaal niet energiezuinig is. Een gloeilamp gaat namelijk maar zo’n 1000 uur mee. 

 

Het verschil is alleen dat een LED TL buis nog langer meegaat dan een oude TL buis. Zo kan een LED TL buis wel 50.000 uur mee per lamp. Dit houdt dus in dat deze vijf keer zuiniger is dan een oude TL buis. En dit is één van de voornaamste redenen waarom oude TL buizen massaal werden veranderd door LED TL buizen.

Waar mensen op dat moment alleen niet over hadden nagedacht, is dat ze de oude TL buizen vervangde, zonder dat deze ook echt al aan vervanging toe waren. De mensen die echt op dat moment zuinig aan hebben gedaan, zijn de mensen die hebben gewacht tot hun oude TL buis op was en daarna pas hebben vervangen door een LED TL buis. 

 

Verschil 2

Een ander verschil tussen TL buizen en LED TL buizen is dat bij oude TL buizen licht ook verloren gaat in het armatuur en andere onnodige plaatsen. Dit kan wel eens de oorzaak zijn waarom een oude TL buis vijf keer minder lang meegaat dan een LED TL buis. Een LED buis biedt namelijk precies licht waar het benodigd is. Dit komt dus niet in de armatuur of andere onnodige plaatsen terecht. 

 

Verschil 3

Het laatste verschil tussen een TL buis en LED TL buis is dat de ene wel breekbaar is en de andere onbreekbaar. En als je de rest net hebt gelezen, kun je waarschijnlijk al wel inschatten welke van de twee degene is die onbreekbaar is. Juist, de LED TL buis. LED TL buizen zijn namelijk gemaakt van polycarbonaat, dat onbreekbaar is. In tegenstelling dus tot oude TL buizen, deze zijn gemaakt door glas.

Wil jij nou ook graag jouw oude TL buizen vervangen door nieuwe LED TL buizen, neem dan snel een kijkje op Ledlichtstunter! En vergeet niet, laat wel eerst je oude TL buis hangen tot deze pas echt aan vervanging toe is, alleen dan ben je optimaal aan het bezuinigen. 

 

 

 

https://ledlichtstunter.nl