Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken 

Ergonomisch werken verhoogt niet alleen de productiviteit gedurende een werkdag, maar draagt ook bij aan de gezondheid van de medewerkers. Door een goede houding aan te nemen gedurende een werkdag, kan je een hoop klachten voorkomen. De juiste houding kan jij aannemen door gebruik te maken van de juiste voorzieningen. 

 

Mogelijke klachten 

Een verkeerde houding kan zorgen voor lichamelijke klachten. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met pijn in de rug, spanning op je spieren, hoofdpijn en RSI. Naast lichamelijke klachten kan je ook te maken krijgen met oogklachten of psychische klachten. Enkele klachten zijn op te lossen door middel van fysiotherapie, maar de klachten kunnen ook permanent blijven. Klachten willen we natuurlijk allemaal voorkomen; voorkomen is namelijk beter dan genezen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de voorzieningen voor een geschikte werkplek en maak hier ook zeker gebruik van. Ben jij niet tevreden over jouw huidige werkplek? Bespreek het binnen jouw team en wellicht kunnen jullie gezamenlijk tot een geschikte oplossing komen. 

 

Juiste voorzieningen 

Richt jouw werkplek optimaal in. Je zult op langere termijn gaan merken dat de productiviteit toeneemt en het ziekteverzuim zal gaan dalen. Het is dus ongetwijfeld de moeite waard om te kijken naar eventuele verbeteringen van de werkplek. De ergonomische bureaus en bureaustoelen leveren een bijdrage aan de verbetering van jouw werkplek. Niet alleen de grote items zorgen voor een bijdrage, maar ook zeker kleinere items kunnen een effectieve bijdrage leveren. Tegenwoordig bestaat er ook ergonomische muizen. Deze muis heeft een speciaal ontwerp en vermindert hiermee de belasting van de spieren en gewrichten in schouder, hand en armen. 

 

Afwisseling

Wanneer de juiste voorzieningen er zijn, dan moet je ook op de juiste manier gebruik maken van deze voorzieningen. Je kunt keurig een ergonomische bureaustoel hebben aangeschaft, maar wanneer je onderuit gezakt op deze stoel gaat zitten, dan ben je natuurlijk niet ergonomisch aan het werk. Afwisseling van de werkhoudingen gedurende een werkdag is van essentieel belang om lichamelijke klachten te voorkomen. Pak tussendoor een kopje koffie, ga naar de wc, loop in de middagpauze een rondje; blijf in beweging. Door middel van een zit-stabureau ga je ergonomisch te werk door gebruik te maken van de afwisseling. Bij Kato Kantoorinrichting zijn er verschillende bureaus verkrijgbaar. Ontdek het aanbod hier. 

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/