Sanja Hamelink
Image default
Eten en drinken

Glazen die je in huis moet hebben

Sommige mensen denken; een glas is een glas, maar niets is minder waar. Voor iedere gelegenheid zijn er glazen die erbij horen. Binnen categorieën wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen soorten. Wij zetten alle benodigde glazen voor je op een rijtje.

Longdrinkglazen

Een longdrinkglas is het standaard glas wat je gebruikt om uit te drinken. Je kunt deze gebruiken voor water, sappen en frisdrank. Ze zijn geschikt voor veel soorten drinken, daarom zijn dit belangrijke glazen om te hebben. Je kunt longdrinkglazen ook gebruiken om mixdranken uit te drinken. Kies een glas die bij je past. Er is voldoende keuze binnen longdrinkglazen. Zo heb je glazen met mooi reliëf of standaard glazen. Er is voor ieder wat wils.

Wijnglazen

Wijnglazen zijn een must-have in ieder huishouden. Drink je zelf geen wijn? Dan kan het van pas komen als er bezoek komt. Er bestaat ook onderscheid tussen wijnglazen. Zo heb je witte en rode wijnglazen. Witte wijnglazen zijn vaak smaller en lopen spits. Rode wijnglazen zijn een stuk groter. Dit komt omdat rode wijn meer zuurstof nodig heeft om tot de beste smaak te komen. Wijnglazen komen in veel soorten en maten, kijk naar wat jij mooi vindt. Misschien speelt het materiaal waarvan de glazen gemaakt zijn mee in de keuze. Je kan namelijk ook kristallen wijnglazen kopen, deze zijn vaker iets duurder van prijs maar gaan langer mee.

Cocktailglazen

Een heerlijke cocktail moet geserveerd worden in een daarvoor bestemd glas. Cocktailglazen komen in veel verschillende vormen, bijna voor iedere soort cocktail heb je andere glazen. Natuurlijk kun je niet voor iedere cocktail een ander glas kopen. Daarom kies je voor de glazen die passen bij de cocktails die het vaakst gedronken worden. Over het algemeen zijn grote, hoge glazen het meest passend bij cocktails. Cocktailglazen hebben meestal een mooi reliëf waardoor ze een chiquere uitstraling hebben.

Bierglazen

Een standaard biertje kan ook gemakkelijk uit de fles gedronken worden. Maar een speciaal bier moet in een daarvoor bestemd glas. Want door het glas komt namelijk de smaak en de aroma’s van het bier naar voren. Deze bierglazen zijn erg verschillend van elkaar. Zo heeft ieder speciaal biermerk een eigen glas. Sommige glazen lijken wel veel op elkaar, daarom kun je sommige wel voor meerdere gebruiken. Alleen klopt het merk wat op het glas staat niet altijd met het bier wat erin zit.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/114-wijnglazen/