Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Goede linkbuilding is niet makkelijk

Wil je tegenwoordig gevonden worden door je klanten? Dan dien je gebruik te maken van SEO. Deze term heeft de afgelopen jaren enorme populariteit verkregen binnen online en offline bedrijven en wordt steeds toegepast. Vroeger werd dese techniek vooral uitgevoerd door grote bedrijven en deze bedrijven hadden hier heel veel geld voor over. Tegenwoordig is SEO betaalbaarder geworden en wordt het ook door kleinere bedrijven uitgevoerd. Soms intern, soms via een externe partij. Linkbuilden is een van de sleutel activiteiten voor het opzetten van een succesvolle SEO strategie. Dat dit goed wordt uitgevoerd is dus enorm belangrijk. Helaas hebben veel marketing bureaus geen goede linkbuilding strategieën, waardoor resulateten achterblijven. Daarom gaan we in deze blog wat tips geven om een partij te vinden die je goed kan helpen bij linkbuilding.

Linkbuilding uitbesteden voor je bedrijf

Zoals we al aangaven is het uitbesteden van linkbuilding geen makkelijke taak. Simpel je link naar de website plaatsen , is niet genoeg om een groot verschil in je SEO en zoekpositie te maken. In plaats daarvan kun je beter gebruik maken van kwalitatieve linkbuilding zoals blogs, reviews en verwijzingen op hoog gerankte websites. Deze activiteiten zullen ervoor zorgen dat je website als waardevoller beschouwd wordt door Google en dit zal het bedrijf belonen door de posities van bepaalde zoekwoorden (die gebruikt zijn bij het linkbuilden ) te verbeteren. Veel bedrijven doen dit echter niet of nauwelijks en plaatsen links op elke willekeurige website om zo te hopen een verschil te brengen en de SEO score te verbeteren. Linkbuilding uitbesteden kun je daarom beter overlaten aan een professionele en hoog gewaardeerde partij. Het kost dan misschien wat meer maar de kans op resultaten zijn aanzienlijk hoger.

Online marketingbureau wat bij je bedrijf past

Nu je meer weet over linkbuilding en de effectiviteit hiervan , weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een online marketing bureau. Zorg er dus altijd voor dat je dit online marketing bureau screent op linkbuilding voordat je met de partij een contract afsluit. Om meer te weten te komen over een beaaplde partij raden wij je aan een kijkje te nemen op de website en contact op te nemen met de desbetreffende partij. Eeventueel kun je gebruik maken van speciale tools die de mogelijkheid hebben om een kijkje te nemen in het linkbuilding profiel van een bepaald marketingbureau.