Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Groene bestemmingen voor een stedentrip in eigen land

Groene bestemmingen voor een stedentrip in eigen land

Anno 2021 leven we steeds meer milieubewust. Zonnepanelen kopen doe je bijvoorbeeld met het doel energie op een duurzame manier op te wekken. Het eten dat je koopt is biologisch om de dieren en het natuur zo min mogelijk te belasten. En de auto ruil je natuurlijk steeds vaker voor het openbaar vervoer of de fiets. De zomer is alweer bijna aangebroken. Het is de perfecte tijd van het jaar om een leuke stedentrip te boeken in eigen land.  Heb jij de groenste steden van Nederland al ontdekt?

Emmen

De provincie Drenthe behoort tot één van de groenste regio’s van Nederland. Rond het jaar 1139 is de in deze provincie gelegen stad Drenthe ontstaan. De stad is omringd door een prachtig bos die ideaal is voor mensen die toe zijn aan een mooie wandeling. Ook de Hunebedden vind je terug in Emmen.

 

Groningen

Het is vast niet wat je verwacht, maar Groningen is naast studentenstad ook één van de groenste bestemmingen van ons land. In 2013 is de stad zelfs bekroond tot de groenste stad van Nederland. Als je de stad op een warme zomerse dag bezoekt, dan mag  je de Noorderplantsoen zeker niet overslaan.

 

Den Haag

In Zuid-Holland vind je de mooiste stad achter de duinen van Nederland. Den Haag is aan de Noordzee gelegen wat dus ideaal is voor mensen die toe zijn aan een frisse strandwandeling op bijvoorbeeld Scheveningen of Kijkduin. Buiten het centrum zul je merken dat ook de inwoners hier zo milieubewust mogelijk proberen te leven. Zo zie je bijvoorbeeld op de meeste daken zonnepanelen. Wat de zonnepanelen prijsis, is voor hen niet belangrijk. Als zij maar op duurzame wijze leven.

 

Over een aantal maanden begint de zomer. Het is dan het ideale moment om een stedentrip te boeken in eigen land. Kies voor Emmen, Groningen of Den Haag als je toe bent aan een groene bestemming in Nederland.

https://www.wves.nl/