Het welzijn van dieren wordt steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor huisdieren, zoals katten, honden en vogels, maar ook voor dieren die verblijven in een dierentuin of op een boerderij. Vooral op een boerderij heeft men er veel profijt van als de dieren het goed hebben, aangezien de kwaliteit van het vlees en de melk (in de meeste gevallen) dan aanzienlijk beter wordt. Maar hoe kunnen boeren ervoor zorgen dat het vee het goed heeft, niet alleen qua voeding, maar ook qua omgeving (slaapplek, etc.)?

Er zijn in Nederland veel adviesbureaus, maar er zijn maar een paar bureaus die zich bezighouden met de agrarische sector. Een bureau dat zich juist gespecialiseerd heeft in de agrarische sector is Wijsman agrarisch handels- en adviesbureau. Het bureau is, zoals de naam al prijsgeeft, gespecialiseerd op het gebied van agrarische handel en geeft ook advies met betrekking tot agrarische aspecten. De kernwerkzaamheden van het bureau zijn onder andere het uitzetten van een agrarische strategie die bij uw bedrijf/ boerderij past, meedenken en leveren van de inrichting en de belangrijkste werkzaamheid van allemaal voor Wijsman, namelijk kostenbesparing.

Sinds 2011 houdt Wijsman zich ook bezig als een dealer van een zogenaamd ‘Cowhouse’. Voor de mensen die niet thuis zijn in de agrarische sector en/of de veehouderij, zal het woord Cowhouse maar vreemd in de oren klinken. Maar in de veehouderij is het een term die steeds vaker ten gehore komt. Een Cowhouse is in feite gewoon een stal voor het vee, maar dan compleet uitgerust met allerlei technische en duurzame snufjes/ technologieën om het vee zo de best mogelijke omgeving aan te kunnen bieden. Zo bevinden zich er in een Cowhouse meerdere Pack matten waar het vee op kan uitrusten en veel ruimte heeft om te kunnen draaien en op te staan. Voor de rest bevinden zich er in een Cowhouse ook (moderne) voerhekken, All Weather Skywall en een (moderne) koeborstel bij aan weerszijde bij de ingang van de stal.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl