Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Voorbereid zijn op een ongeluk van een kind.

Iedere ouder wilt graag dat hun kind vrij, gelukkig en in een kindvriendelijke omgeving kan opgroeien en spelen met zijn of haar vriendjes en/of vriendinnetjes. Als vader of als moeder wilt u niets liever dan dat uw kind veilig is en niet overkomt, echter gebeurt dit soms toch wel. Wat kunt u hieraan doen?

Als uw kind een ongeluk of ongeval heeft gehad, zoals een valpartij of schaafwond, dan kunnen de meeste ouders die wel oplossen door enkele pleisters te gebruiken of door er een kusje op te geven. Maar wat moet/ kunt u als ouder eraan doen als een pleister of een kusje erop niet voldoende blijkt te zijn voor de wond. Kinderen staan namelijk vaak niet stil bij de gevolgen of de risico’s van bepaalde acties, hierdoor raken zij eigenlijk vaker gewond dan een volwassene. Zo kan het een heel onschuldige actie zijn, zoals elkaar een zacht duwtje geven of een gevecht houden met stokken of zelfs het fietsen met stokken, maar hierdoor kunnen zij wel zodanig gewond raken dat een paar pleisters hier niet tegenop kunnen. Het is voor iedere ouder raadzaam om in ieder geval een bhv trainingsset in huis te hebben, zodat zij altijd de beschikking hebben over dingen zoals drukverband, gaasjes en hechtpleisters.

Mocht u liever het zekere voor het onzekere willen nemen en zorgen dat u altijd genoeg verband, pleisters, etc. in huis heeft dan zijn er vandaag de dag speciale verbandkoffers voor u beschikbaar. Een kinderverbanddoos bevat alle materialen die u nodig kunt hebben, indien uw kind een ongeluk(je) heeft gehad.

En tot slot snappen wij allemaal dat u uiteraard niet alles zelf kunt verbinden, verplegen of genezen. Voor de ernstigere ongevallen, zoals een grote wond (waar hechtingen of chirurgische lijm voor nodig is) of bij gebroken botten, kunt u uiteraard altijd bij het ziekenhuis of de spoedeisende hulp terecht.

http://www.schoens-safety.nl