Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage commerciële economie? Drie tips

Studeer jij commerciële economie en ben je op zoek naar een afstudeerstage? Of volg je een studie in een andere richting, maar wil je graag een afstudeerstage volgen in de richting van commerciële economie? Het kan lastig zijn om een afstudeerstage bij een mooie werkgever te vinden. Hoe vind je die afstudeerstage commerciële economie? In dit artikel helpen we je op weg met drie tips.

Tip 1. Bekijk de sites van jouw droomwerkgevers

Een afstudeerstage kan een perfecte manier zijn om de startersfunctie van je dromen te bemachtigen. Als je je stage goed doorloopt, heb je namelijk een belangrijk voordeel voor de werkgever ten opzichte van andere sollicitanten: ze kennen je al. Als ze tevreden zijn over jou als stagiair en er is een nieuwe medewerker die ze nodig hebben, dan zul jij snel in hun gedachten opkomen.

Een manier om bij je droomwerkgever een stage te bemachtigen is door op hun website te kijken. Veel werkgevers hebben een ‘werken bij’ of ‘vacatures’ pagina. Hier zetten ze vaak ook stagevacatures op. Je droomstage kun je dus bemachtigen door er simpelweg op te solliciteren.

Tip 2. Doe navraag bij je universiteit of (hoge)school

Of je nu een WO-, HBO- of MBO-opleiding volgt: je onderwijsinstelling kan je helpen om een stage te vinden. Vaak is er binnen je universiteit of (hoge)school een afdeling of stagebureau dat je kan helpen met het vinden van een afstudeerstage.

Daarnaast gebruiken de meeste universiteiten of (hoge)scholen een digitale leeromgeving als Brightspace, Blackboard of Canvas. Hier kun je vaak pagina’s vinden met daarop stagevacatures of de gegevens van mogelijke stagebedrijven. Dit kan je helpen om bedrijven te vinden waar je mogelijk anders niet aan gedacht had, maar die wel heel interessant zijn voor je als stagebedrijf en als potentiële toekomstige werkgever.

Tip 3. Er zijn websites met veel stagevacatures

Er zijn nog een aantal andere manieren om stagevacatures te vinden bij bedrijven. Zo zetten veel uitzendbureaus en recruitment agencies naast vacatures voor betaalde (bij)banen ook stagevacatures op hun sites. Daarnaast zijn er ook algemene sites die stagevacatures – zoals die voor een afstudeerstage commerciële economie – onder elkaar zetten.