Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

De LED lamp is tegenwoordig in onder meer wit, blauw, infrarood en als meerkleurig verkrijgbaar.

Loodsverlichting en verlichting in de winkel in allerlei kleuren

Bij de meerdere kleuren variant zijn in de LED-behuizing twee lampjes bevestigd. Vaak gaat het om groen en rood. Deze tinten samen zorgen voor geel licht. Een andere benaming is de heen-en-weer LED. Door het omdraaien van de polariteit van de stroom ontstaat de mengkleur. Er zijn twee kleuren LED’s met twee en met drie pootjes. Bij het drie pootjes model kan in principe elke mengkleur van groen en rood gemaakt worden. De twee LED’s worden namelijk apart aangestuurd. Andere meerkleurige LED’s zijn full colour RGB. Deze bevatten een rode, een groene en in de meeste gevallen twee blauwe LED lampen. Een full colour RGB LED kan alle mogelijke kleuren afgeven.

Infrarood LED-licht kent u van afstandsbedieningen van televisies, muziekinstallaties en andere apparaten. IR-licht wordt ook gebruikt door cameramensen als ze nachtopnames maken.

Het heeft even geduurd voordat de blauwe LED lamp goed genoeg was voor dagelijks gebruik. In de jaren ’90 van de afgelopen eeuw verschenen er blauwe LED lampen met een acceptabel prijskaartje die redelijk helder licht gaven. Inmiddels is de kwaliteit van blauwe LED’s net zo goed als die met andere kleuren.

Een wit LED lampje is in feite een blauwe LED met daaroverheen een fluorescerend laagje. De bedekking zorgt ervoor dat een deel van het blauwe licht geel wordt. Blauw en geel samen is voor het menselijk oog wit.

De LED-techniek is goed door-ontwikkeld de laatste jaren. Er worden lampen ontworpen speciaal voor branches als de industrie, Retail, showrooms, kantoren en horeca. Het is daardoor best lastig te bepalen welke lamp geschikt is voor een bepaalde ruimte. Staat u op het punt in LED te investeren? Kunt u wel wat advies gebruiken en misschien ook wel een helpende hand bij de installatie? Wij kunnen LED Design Holland van harte aanbevelen. Deze LED expert onderscheidt zich van andere firma’s door uitstekende service. De monteurs zijn altijd op tijd. Ze werken snel en netjes.

https://www.leddesignholland.nl