Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

Hoe de levensduur van je laminaatvloer te verlengen

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren omdat ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Met het juiste onderhoud kan je laminaatvloer vele jaren meegaan. Hier volgen enkele tips over hoe je de levensduur van je laminaatvloer kunt verlengen.

1. Veeg of stofzuig regelmatig

Een van de beste manieren om de levensduur van je laminaatvloer te verlengen is deze regelmatig te vegen of te stofzuigen. Dit verwijdert al het vuil, stof of puin dat de afwerking van je vloer kan beschadigen. Een keer per week vegen of stofzuigen zou voldoende moeten zijn, maar je moet het misschien vaker doen als je huisdieren of kleine kinderen in huis hebt.

2. Plaats matten bij alle ingangen van je huis 

Een andere manier om je laminaatvloeren te beschermen is het plaatsen van matten bij alle ingangen van je huis. Zo vang je vuil en vocht op voordat het de kans krijgt om op je vloeren te komen. Zorg ervoor dat je matten kiest met een antisliplaag, zodat ze geen ongelukken veroorzaken.

3. Gebruik meubelonderleggers onder alle poten van meubels 

Meubels kunnen krassen en groeven in je laminaatvloeren veroorzaken als ze niet goed beschermd zijn. Om dit te voorkomen gebruik je meubelpads onder alle poten van stoelen, tafels en andere meubels. Je kunt deze pads bij de meeste bouwmarkten vinden.

4. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of chemicaliën

Als je je laminaatvloer schoonmaakt, gebruik dan geen agressieve schoonmaakmiddelen of chemicaliën, want die kunnen de lak van je vloeren beschadigen. Blijf bij zachte reinigingsmiddelen die speciaal voor laminaatvloeren zijn ontworpen. Je kunt deze reinigers bij de meeste woonwinkels vinden.

5. Ruim gemorste vloeistoffen en vlekken onmiddellijk op

Morsingen en vlekken moeten zo snel mogelijk worden opgeruimd om te voorkomen dat ze je laminaatvloer beschadigen. Gebruik een vochtige doek om vlekken op te vegen, en zorg ervoor dat je vlekken dept, niet wrijft.

Als je deze eenvoudige tips volgt, kunnen je laminaatvloeren er nog vele jaren als nieuw uitzien! Kijk ook eens op de website van Bebo Parket, je vindt hier nog meer handige tips voor het onderhouden van je laminaatvloer.