Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

Hoe verkopers motiveren. Het belang van een werkomgeving en carrièremogelijkheden

De meest voor de hand liggende motivatie voor een actieve verkoopmedewerker is geld. Maar als geld het enige is dat een verkoper inspireert, dan zal hij gemakkelijk naar een andere organisatie verhuizen waar ze meer betalen. Er moet dus iets anders zijn. Laten we eens kijken naar de belangrijkste immateriële factoren die van invloed zijn op prestaties en loyaliteit.

Geloof in het product. De manager moet geloven dat hij iets waardevols verkoopt, anders raakt hij gedemotiveerd. Gebrek aan motivatie is een virus dat zich onmiddellijk verspreidt en kan leiden tot tragere verkopen en interne rebellie.

De sfeer in het team. Het kan een moeilijke competitieve omgeving vertegenwoordigen, of het kan een comfortabel teamspel zijn. Het belangrijkste is dat de medewerker de regels van het team kent en accepteert en dat ze bij hem passen. Mensen veranderen misschien niet van werkplek omdat ze goede collega’s om zich heen hebben, terwijl iets anders misschien niet bij hen past.

Persoonlijke groei. De opleiding en ervaring die in uw bedrijf wordt opgedaan, leidt onvermijdelijk tot de groei van competenties. Het is nuttig voor een medewerker om zichzelf te beoordelen in termen van “wie ik was en wie ik geworden ben”. Het is nuttig om van tijd tot tijd korte ontmoetingen met mensen te hebben, zodat ze de voortgang kunnen beoordelen in termen van zowel verkoop als de impact van werk op hun kwaliteit van leven. Dergelijke bijeenkomsten zijn zeer motiverend om tot nieuwe resultaten te komen.

Nog een voorbeeld: het was belangrijk dat een manager soms eerder het werk verliet om zijn persoonlijke zaken bij te houden. We waren het erover eens dat als hij zijn resultaten systematisch verbetert, we van tijd tot tijd een kortere werkdag kunnen bespreken zonder de verkoop en het team op te offeren. En de verkoop begon te groeien.

Nabijheid van grote merken. Het is belangrijk dat mensen met leiders werken. Onze medewerkers zijn er trots op ervaringen met Google te kunnen delen en te leren van Facebook.

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

online marketing solutions

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html