Sanja Hamelink
Image default
Dienstverlening

Kies voor zonneboiler verwarming als verduurzaming voor je huis

Als je nadenkt over maatregelen om je huis te verduurzamen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen voor verwarming met behulp van een zonneboiler. Een zonneboiler wordt, zoals de naam al aangeeft, voorzien van zonne-energie. De panelen die op het dak van je huis worden geplaatst zorgen voor de opwekking van stroom. Hiermee wordt het water in de boiler verwarmd waardoor je dus op ieder gewenst moment warm water tot je beschikking hebt. Je hoeft hiervoor dan geen aardgas meer te gebruiken. Dit is ideaal als je een woning hebt die geen aardgasaansluiting meer heeft of als je zelf het gebruik van deze fossiele brandstof wilt verminderen. Je kunt in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor subsidie voor een zonneboiler. Informatie hierover is te verkrijgen bij de provincie waar je woont.

Plaatsing van een zonneboiler wordt aantrekkelijker met subsidie

De regering wil zo veel mogelijk mensen overhalen om maatregelen te nemen om te verduurzamen. Daarom is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie voor een zonneboiler. Als je besluit om over te stappen op zonneboiler verwarming is het daarom zeker aan te raden om hiernaar te informeren. Houd er rekening mee dat je de subsidie doorgaans vooraf moet aanvragen. Als je de zonneboiler eenmaal hebt laten plaatsen en in gebruik genomen dan kan het zijn dat je niet meer voor subsidie in aanmerking komt. Deze regelingen worden over het algemeen uitgevoerd door het bestuur van de provincie, omdat zij zich met name richten op groen en milieumaatregelen.

Bij wie kan ik terecht voor een duurzame zonneboiler?

Wil je overstappen op het gebruik van zonneboiler verwarming? Neem dan contact op met HRSolar. Zij kunnen de zonneboiler voor je plaatsen en in gebruik stellen. Daarnaast kun je bij hen ook informatie krijgen over subsidie voor een zonneboiler. De subsidie kan direct worden verrekend zodat je een minder groot bedrag hoeft te reserveren.