Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

Outplacement

Als u de werkrelatie met één of meerdere medewerkers moet beëindigen door een reorganisatie, een arbeidsconflict of andere oorzaken, biedt Werkcontact alle ondersteuning. We zorgen voor een doelgerichte en praktische begeleiding zodat uw medewerker snel een andere baan vindt. Werkcontact kan u al het werk omtrent outplacement uit handen nemen door voor u te overleggen met de Arbo-dienst, de ondernemingsraad, de vakbond, de uitkeringsinstantie en andere betrokken partijen. 

Intake, diagnose, outplacement plan

Gedurende het hele outplacementtraject is de Werkcontact-adviseur het vaste aanspreekpunt voor de werkzoekende en u als opdrachtgever.

Na het intakegesprek voert de Werkcontact-adviseur zo snel als mogelijk is een uitgebreid diagnosegesprek met de werkzoekende. Werkcontact  hecht veel waarde aan de mening en ambities van de werkzoekende zelf. Alleen op die manier verkrijg je overeenstemming over de te stellen doelen en zal outplacement succesvol zijn.

Daarna wordt met een tweede of derde gesprek de diagnose afgerond en een outplacement plan opgesteld dat aan alle eisen van de opdrachtgever en werknemer voldoet. Indien nodig worden ook specialistische diagnostische diensten ingezet, zoals een assessment, een beroepskeuzeadvies of een diepgaand loopbaanonderzoek. Werkcontact heeft deze instrumenten allemaal in eigen huis. Daardoor kunnen wij in vrijwel alle gevallen binnen 14 dagen na het intakegesprek het complete plaatsingsplan bij de opdrachtgever en werknemer indienen. Alle gesprekken kunnen plaatsvinden op een Werkcontact-vestiging in de buurt van de werkzoekende of bij de opdrachtgever op locatie.

De kosten van outplacement vallen bij Werkcontact mee. Dit komt doordat we over het algemeen snel resultaat boeken. Hierdoor duurt outplacement aanmerkelijk minder lang dan bij een doorgaand outplacementbureau. Daarnaast biedt Werkcontact ook verkort outplacement aan voor mensen die aan een klein beetje begeleiding al genoeg hebben om snel een nieuwe baan hebben. Een dergelijk outplacementtraject is al mogelijk vanaf ca. 1.000 Euro. De kosten voor ene meer uitgebreid traject starten doorgaans bij ca. 3.000 Euro.