Sanja Hamelink
Image default
Aanbiedingen

The Lord of the Rings: The Rings of Power

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Iedereen houdt van een goed verhaal, en er gaat niets boven een klassiek verhaal over goed versus kwaad. The Lord of the Rings is zo’n verhaal en het spreekt al generaties lang tot de verbeelding van mensen.

 

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een aankomende tv-serie die zich afspeelt in het tweede tijdperk van Middle Earth, duizenden jaren vóór Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings. De serie volgt de jonge Elrond en de Dark Lord Sauron. De release staat gepland voor september 2021 op Amazon Prime Video.

 

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt geproduceerd door Amazon Studios en geschreven door Payne en McKay, samen met andere schrijvers zoals Gennifer Hutchison, die ook aan Breaking Bad heeft gewerkt. . Het wordt uitvoerend geproduceerd door JD Payne en Patrick McKay.

Het plot

De serie gaat over Saurons machtsovername, het smeden van de Rings of Power en de Last Alliance of Elves and Men. Het comprimeert gebeurtenissen die gedurende duizenden jaren plaatsvonden tot één punt in de tijd om belangrijke personages eerder in het verhaal te weven dan ze canoniek verschijnen.

 

Volgens Vanity Fair, een jonge, boze en onbezonnen Galadriel, begint de serie vechtend om te overleven op een vlot op de Sundering Seas met Halbrand, een sterfelijk personage dat voor de show is gecreëerd.

 

Ze gaan op jacht naar de overgebleven partijen die betrokken zijn bij de moord op haar broer. JD Payne en Patrick McKay hebben vijf seizoenen voor de show in kaart gebracht, die een duidelijk begin, midden en einde zullen hebben.

 

Payne vertelde rijk dat “De rechten die Amazon kocht waren voor een show van 50 uur. Er zijn dingen in het eerste seizoen die pas in seizoen 5 vruchten afwerpen.” De show gaat ook over de opkomst en ondergang van Númenor, het eiland van de mannen waarvan Aragorn afstamt, en de Last Alliance of Elves and Men.

 

Dit wordt een show met een enorm bereik. Het zal episch van schaal zijn en het budget weerspiegelt dat. Amazon zou naar verluidt zo’n 58 miljoen dollar per aflevering uitgeven, wat het de duurste televisieserie ooit zou maken. Ja, zelfs meer dan Game of Thrones en The Mandalorian.