Sanja Hamelink
Image default
Financieel

Werken met een factoringmaatschappij

Als consultant maakt u gebruik van medewerkers of huurt u freelancers in voor uw nieuwe projecten. M.a.w. uw loonkosten liggen erg hoog. Het bekostigen van deze uitgaven is erg moeilijk voor consulting bedrijven. Klanten willen facturen binnen 30 dagen betalen en dat is financieel overbelastend voor uw onderneming. Maak dan gebruik van een factoringmaatschappij. Langzaam betalende debiteuren zijn een last voor consultants die de financiële middelen niet hebben om te wachten op betaling. Dat wil zeggen dat ze geen beroep kunnen doen op uw consultants voor het volgende project, simpelweg omdat ze deze niet kunnen betalen. Dat is een bedreiging voor elk bedrijf. Met een ervaren factoringmaatschappij heb je daar geen last van.

Direct betaald worden

Het inzetten van een factoringmaatschappij oftewel het verkopen van facturen, is een oplossing waar veel consultants met cash flow problemen voor kiezen. U werkt samen met een factormaatschappij die uw factuur binnen 3 werkdagen uitbetaald. Zo heeft u meteen toegang tot werkkapitaal en kan u uw uitgaven bekostigen. Doorgaans bestaat een factoring transactie bij een factoringmaatschappij uit twee delen. Eerst ontvangt u een voorschot van 90% factuurwaarde dat rechtstreeks op uw rekening gestort wordt. Zodra uw klant zijn factuur voldaan heeft, ontvangt u het resterende bedrag met aftrek van de factoringkosten van de factoringmaatschappij Het overduidelijke voordeel is de gereduceerde betalingstermijn. Het andere grote voordeel is een gedetailleerde en accurate liquiditeitsplanning. Als u een groot project binnen weet te halen, kan u facturen factoren en extra freelancers of nieuwe medewerkers inhuren. Direct beschikken over werkkapitaal versoepelt de werking van uw consultancy.

Overtuigd van het inschakelen van een factoringmaatschappij?

Om alle betrokken partijen tijdig te betalen, actief te blijven en verder te kunnen ondernemen, is factoring de ideale financiële oplossing. Creëer ademruimte en bespaar uzelf de stress en kosten die debiteurenbeheer met zich meedragen. Kies voor werken met een factoringmaatschappij,