Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Branches waarbij een management ondenkbaar is

Branches waarbij een management ondenkbaar is

In het leven is het vrijwel onmogelijk om alles te weten. Vaak heb je alleen over een beperkt aantal onderwerpen de juiste kennis. En soms beschik je wel over de informatie die je nodig hebt over een bepaald vakgebied, maar heb je gewoon geen tijd om de verplichtingen zelf te plannen of zelfs uit te voeren. Gelukkig kan je voor de meeste vakgebieden steun vinden bij een management. Dat is een bedrijfsvoering dat helpt bij het besturen van een bedrijf of andere soort organisatie. Het doel van een management is duidelijk: de ondernemingsdoelstellingen in de gegeven context formuleren en bereiken. Welke soorten management zien we veel terug in het dagelijks leven?

 

Artiest

Vrijwel iedereen luistert graag naar muziek. Producers en de vocalisten die de nummers tot stand brengen verdienen afhankelijk van de populariteit van het liedje een mooi bedrag. Maar het geld dat zij ontvangen is maar voor een gedeelte voor hunzelf. Een groot deel gaat namelijk naar het platenlabel of het management. Het komt weinig voor dat een artiest geen management heeft en al het werk zelf doet. 

 

Vaste activa

Nederland heeft een hoop ondernemingen en woningen en stukken grond die in bezit zijn van iemand. De eigenaar heeft in de meeste gevallen een vastgoedmanagement die hem of haar helpt bij bijvoorbeeld het verhuren van een woning. Net als bij artiesten kan een vastgoedeigenaar dit soort zaken in de meeste gevallen niet zelf regelen. En als dat wel mogelijk is, dan lukt het waarschijnlijk niet door een gebrek aan tijd of kennis.  Een vastgoedmanagement helpt verder ook om een goed vastgoedonderhoudplan op te stellen. Op die manier hoef je zelf de komende periodes niet meer continu naar je pand of stuk grond om te kijken.

 

Een management is voor iedereen die dat nodig heeft onmisbaar. In het dagelijkse leven zie je daarom terug dat een management achter veel artiesten en vastgoedeigenaren staat ter begeleiding. 

https://laan35.nl/