Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Problemen met het dak: drie Nederlandse steden met de meeste klachten

Problemen met het dak: drie Nederlandse steden met de meeste klachten

Nederland heeft volgens het koppen-systeem een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat de winters in ons land relatief mild zijn. Ook de zomers zijn jaarlijks erg mild vergeleken met de Zuid-Europese landen. Een gematigd zeeklimaat betekent ook dat er gedurende het hele jaar neerslag valt. Voor woningeigenaren is dit erg vervelend omdat zij hierdoor een groot risico lopen op een daklekkage. Dit probleem komt het meest voor in de grote Nederlandse steden.

 

Amsterdam

Problemen met het dak komt het vaakst voor in de hoofdstad en de kleine steden en dorpen in de directe omgeving. Allereerste heeft dat te maken met de hoeveelheid woningen. Amsterdam telt de meeste inwoners van Nederlands, en daardoor heeft grootste aanbod als het op het aantal woningen aankomt.

 

Utrecht

De centrale stad Utrecht heeft een plek in de top drie oudste steden van Nederland. De romeinen bouwden er rond het jaar 50 al een hoop gebouwen en huizen. Inmiddels is daar vrij weinig van over. Maar de stad beschikt altijd nog over één van de meeste oude woningen van ons land. Het enige risico dat oude huizen met zich meebrengt is dat het meer onderhoud nodig heeft omdat je als koper anders meer risico loopt op lekkage dak.

 

Den Haag

Na Amsterdam en Utrecht, behoort ook Den Haag tot de steden waarbij inwoners het meest te maken krijgen met dak problemen. Net zoals Utrecht en Amsterdam heeft het ook in deze stad te maken met de grote hoeveel oude woningen. Helaas  vergeten veel woningeigenaren het belang van dak onderhoudt om lekkages te voorkomen.

 

Nederland heeft veel prachtige oude woningen. Die zijn voornamelijk in de grote stede te vinden. Echter leven we in een land waarin je het hele jaar door kans hebt op regen. Vooral de daken van oude huizen lopen het risico op nare gevolgen na een

https://www.economy.nl/