Sanja Hamelink
Image default
Gezondheid

Gemakkelijk en snel afvallen met deze tips

De zomer komt eraan en natuurlijk wil je die paar winterkilo’s het liefste kwijt. Hiervoor zou je natuurlijk aan een crash dieet kunnen beginnen maar dit is een aanslag op je gezondheid en je lichaam. Het makkelijkste is om door middel van kleine stapjes jezelf gezondere gewoontes aan te wennen. Als je wilt afvallen zul je minder moeten eten (en gezonder vaak) en meer moeten bewegen. Ook kun je gewone maaltijden vervangen af en toe door een afslank shakes te nemen, of een maaltijd vervanger te gebruiken. Deze vullen vaak goed en ze zijn snel, makkelijk en gezond.

Ga niet crashen

Een crashdieet is ongelooflijk slecht voor je gezondheid en daarnaast ook vaak totaal niet vol te houden. Afvallen werkt het beste als je dit op een geleidelijke en gezonde manier doet. Je kunt jezelf wel volledig gaan lopen uithongeren met een of ander sap dieet. Maar dit leid vaak tot alleen maar meer teleurstelling en gewichtstoename als je weer de zoveelste vreetkick hebt gehad in dezelfde week.

Beweging, genoeg water drinken en voldoende slaap.

Slaap is erg belangrijk als je wilt afvallen. Als je niet voldoende slaap vat zul je door de dag heen sneller moe zijn en de neiging hebben naar ongezonde snacks en zoetigheid. Als je voldoende slaapt heb je hier niet zo snel last van.

Voldoende water is heel erg belangrijk om je lichaam te reinigen en minder honger te hebben overdag. Een honger gevoel kan ook optreden als je dorst hebt. Drink daarom voldoende water en heb je een honger gevoel? Drink dan eerst voor dat je eet.

Ook is voldoende beweging erg belangrijks als je wilt afvallen. 30 minuten intensieve beweging per dag is echt enorm belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je bloeddruk en cholesterol verlaagd wordt, en de kan op hart en vaatziekten en diabetes sterk worden verminderd. Daarnaast geeft beweging je energie en je valt er van af!

https://24taste.nl/snel-afvallen-met-dieet-shakes/