Sanja Hamelink
Image default
Gezondheid

Hoe te stoppen met snurken

Miljoenen mensen snurken elke nacht, en voor velen is het een chronisch probleem dat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Snurken wordt vaak veroorzaakt door obstructie in de luchtwegen, die het gevolg kunnen zijn van neusverstopping, vergrote amandelen of adenoïden, of een lange huig. Er zijn veel manieren om snurken te voorkomen, zoals slapen op uw zij in plaats van op uw rug, het gebruik van een luchtbevochtiger om de lucht vochtig te houden, en het vermijden van alcohol voor het slapen gaan. Als u chronisch snurkt, moet u naar de dokter gaan om te laten onderzoeken of u slaapapneu hebt, een aandoening die met medicijnen of een operatie kan worden behandeld.

Wat is snurken en wat zijn de gevolgen

Snurken is een geluid dat wordt gemaakt wanneer lucht reist door de keel en trilt de weefsels van de mond en neus. Snurken kan optreden tijdens elke fase van de slaap, maar komt vaker voor in de diepe slaap. Snurken kan hinderlijk zijn voor anderen en kan ook leiden tot gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen, en beroerte.

Hoe kan snurken worden voorkomen

Er zijn veel manieren om snurken te voorkomen, zoals op uw zij slapen in plaats van op uw rug, een luchtbevochtiger gebruiken, alcohol en cafeïne vermijden voor het slapengaan, en niet roken. Als u allergisch bent, kunt u de symptomen verminderen door medicijnen te nemen of een neusspray te gebruiken. U kunt ook proberen een gebitsbeschermer of een anti-snurkbeugel te gebruiken . Als u slaapapneu hebt, moet u misschien een CPAP-machine gebruiken.

De beste manier om te stoppen met snurken is om uw arts te zien en een diagnose te krijgen. Zodra de oorzaak van uw snurken is vastgesteld, kan uw arts bieden behandelingsopties die voor u zal werken. Als u nog vragen of zorgen hebt, zeker om vraag het aan je dokter.

https://www.lookupinwonder.nl/ingrijpende-middelen-om-het-snurken-te-stoppen/