Sanja Hamelink
Image default
Energie

Hoe werkt het vervangen van de CV ketel?

Is uw cv ketel aan vervanging toe? Of heeft u al een cv ketel vervangen? We leggen in dit artikel wat er gebeurt tijdens het vervangingsproces. Eerst wordt de oude cv ketel afgebroken, daarna wordt de nieuwe cv ketel opgesteld en verbonden met alle kranen en radiatoren. Vervolgens zal alles weer schoon gemaakte hersteld moeten worden om te voorkomen dat er vochtschade ontstaat. Het vervangen van de cv ketel is meestal een makkelijke klus en zo gedaan. Wilt u meer informatie over cv ketels of het vervangen van de cv ketel? Neem dan contact op me YDR Installatietechniek. Hieronder lees je meer over het vervangen van een cv ketel.

Waar moet ik op letten tijdens het vervangen van de cv ketel?

  1. Controleer eerst of de cv ketel op gas werkt.
  2. Zorg ervoor dat de waterleidingen gesloten zijn voordat u begint met het verwijderen van de cv ketel.
  3. Sluit alle elektrische stroomkabels af voordat de cv ketel wordt verwijderd.
  4. Haal in eerste instantie het cilinderslot van de cv ketel en maak hierna alle leidingen los die met elkaar verbonden zijn. Deze moet u vervolgens loskoppelen van de cv ketel.
  5. Sluit nogmaals alle waterleidingen af voordat u begint met het verwijderen en montage van de cv ketel. Controleer of er geen lek is in de stroomkabels en de cv ketel.
  6. Vervolgens kan de cv ketel verwijderd worden, dit doet u door met een schroevendraaier tussen de sponning te prikken totdat er afstand ontstaat tussen de cv ketel en de muur.
  7. Plaats nu de nieuwe cv ketel op dezelfde plek als de oude cv ketel en bevestig alle verbindingen. Sluit vervolgens weer alle stroomkabels aan.
  8. Test de cv ketel door deze aan te zetten.
  9. Controleer vervolgens of alle waterleidingen weer open staan en schoon gemaakt moeten worden. Zorg ervoor dat er bij het verwijderen van de cv ketel geen lekken zijn ontstaan.
  10. Laat de cv ketel goed testen door een monteur.