Sanja Hamelink
Image default
Groothandel

Horecakoelkasten: kies de soort die bij u past

Bij de onlineaanbieder van horeca-apparatuur Horeca Megastore vindt u een groot assortiment aan horecakoelkasten. Deze zijn bedoeld voor een verscheidenheid aan situaties. Hier leest u over de keuzes die u moet maken wanneer u dergelijke horeca-apparatuur gaat aanschaffen en hoe u uit alle horecakoelkasten de beste optie voor uw situatie kiest.

Keuze 1: de soort koelkast

Allereerst maakt u een selectie uit alle horeca-apparatuur door te bepalen welk soort koelkast u nodig heeft. Er worden minikoelkasten aangeboden voor hotelkamers, standaardkoelkasten voor keukens, displaykoelkasten voor in de bar of het restaurant, flessenkoelkasten waarin u flessen staand en liggend kunt koelen en koelkasten die onder uw bar passen.

Keuze 2: de soort koeling

Kiest u voor een statische- of een geforceerde koeling? Horecakoelkasten met statische koeling zijn energiezuiniger en goedkoper, maar de temperatuur binnen is niet altijd even stabiel. Geforceerde koeling is krachtiger en stabiel, maar deze koelkasten zijn ook duurder in de aanschaf en het gebruik.

Keuze 3: de ontdooiing

Moderne horecakoelkasten ontdooien het ijs op de verdamper automatisch. Dat kan gedaan worden met een heetgasontdooiing of een normale ontdooicyclus. Bij de eerste optie wordt de verdamper enkele malen per dag heet gemaakt en bij de tweede optie wordt de compressor een paar keer per dag uitgeschakeld. Bij deze tweede optie stijgt de temperatuur nauwelijks en bespaart u energie.

Keuze 4: de klimaatklasse

De laatste keuze die u maakt als u een horecakoelkast uitkiest is de klimaatklasse. Daaraan kunt u zien hoe sterk de koelkast is en hoe deze reageert op de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Een koelkast in de keuken heeft daarom een andere klimaatklasse nodig dan een koelkast in het restaurant.

Bestel uw horeca-apparatuur online

Heeft u alle keuzes overwogen en een besluit genomen? Dan is de beste plek om uw horeca-apparatuur te bestellen de webshop Horeca Megastore. Daar vindt u het grootste assortiment, de beste prijzen en de snelste levering!