Sanja Hamelink
Image default
Groothandel

Wanneer is het gebruik van onthardingszout verstandig?

Als bedrijf wilt u natuurlijk dat uw apparaten zo lang mogelijk mee gaan en hun werk zo lang mogelijk goed blijven doen. Wanneer u gebruikmaakt van machines die water gebruiken, is het belangrijk om extra alert te zijn op het functioneren van de machines. Afhankelijk van waar uw bedrijf gevestigd is, heeft u meer of minder last van hard water. Als u in een gebied gevestigd bent waar sprake is van hard water, kan het verstandig zijn om uw machines of apparaten regelmatig te controleren. Zijn er apparaten of machines die opeens slechter werken of meer energie verbruiken? Dan kunt u deze het beste controleren op kalkaanslag. Want dit kan de boosdoener van het probleem zijn.

Zorg voor uw machines met een waterontharder

Wanneer u problemen ervaart door kalkaanslag, dan kunt u dit oplossen door verschillende producten te gebruiken in de strijd tegen kalkaanslag. Echter is het effect van deze producten vaak niet van lange duur en is een structurele oplossing vaak meer dan welkom. Het gebruik van een waterontharder en onthardingszout, ook wel regeneratiezout genoemd, is in dit geval de beste oplossing. Een waterontharder zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt van kalk waardoor uw machines en leidingen vrij van kalkaanslag blijven. Het onthardingszout is nodig om de waterontharder te onderhouden zodat deze zijn werk goed kan blijven uitvoeren.

 

Hoe kies ik de juiste producten?

Er zijn verschillende soorten waterontharders en onthardingszouten op de markt en hierin een juiste keuze maken kan lastig zijn. Bij het kiezen van een waterontharder is het belangrijk om rekening te houden met bijvoorbeeld het waterverbruik binnen uw bedrijf, maar vanzelfsprekend ook de hardheid van het water. Bij H. van Namen kunt u zich laten adviseren door een expert op het gebied van waterontharders en onthardingszout zodat u uiteindelijk tot de juiste keuze kunt komen en het probleem structureel op kunt lossen.

https://www.vannamen.nl/