Sanja Hamelink
Image default
ZZP

Urenregistratie ZZP kan geld opleveren

Het is een taak die altijd blijft liggen, de urenregistratie. Niemand vindt het leuk om te doen, maar helaas moet het wel gebeuren. Urenregistratie als ZZP ‘er kan je zelfs geld opleveren! De vraag is alleen hoe dan? Als je hier benieuwd naar bent, lees dan snel deze blog.

Wat is urenregistratie?

Als onderneming moet u het aantal uren dat u in de onderneming stopt bijhouden. Met deze urenadministratie krijgt u inzichten in tijdsbesteding en aan welke onderdelen u deze tijd besteed. Deze informatie kunt u verder verwerken in een urenstaat.

Een goede administratie

Zodra u besluit om een ​​bedrijf te starten, kunt u beginnen met het bijhouden van gegevens. Ook als u zich niet bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven, registreert u de tijd alvast. Als u uw bedrijf in augustus aanmeldt bij de Kamer van Koophandel, dan telt de voorbereidingstijd wel mee. Dit zijn de tijd die u besteedt om het bedrijf op te bouwen.

Urenregistratie ZZP heeft fiscale voordelen

Het is niet verplicht om een urenregistratie bij te houden, maar verstandig is het wel. Aan het eind van een project of opdracht kunt u een kostenplaatje opstellen voor de klant met behulp van de urenverantwoording. Duidelijk kunnen aangeven wat en wanneer u hebt gedaan schept duidelijkheid. Ook kunt u het uurtarief aanpassen op basis van deze data, zo kun u meer verdienen voor minder arbeidsuren. Naast deze voordelen biedt een urenadministratie ook fiscale voordelen. (Genoeg) uren registratie “bewijzen” dat u een échte ondernemer bent, geen amateur. Dan komt u in aanmerking voor verschillende fiscale voordelen. Profiteer van uw winst en betaal minder inkomstenbelasting.

https://keeping.nl/urenregistratie-zzp