Sanja Hamelink
Image default
Bedrijven

Ruimten afsluiten met glas

Glas wordt steeds populairder als middel waarmee ruimten kunnen worden afgesloten of waarbij deze de functie overnemen van deuren. Dat is niet zo gek want glas is duurzaam, makkelijk te onderhouden en daarnaast geeft het ook een moderne uitstraling aan een ruimte. Figuurglas en melkglas zijn twee voorbeelden van glazen afscheidingen die veelvuldig worden ingezet. Het glas kan geheel op maat worden gemaakt zodat het goed past bij de ruimte waar het voor bedoeld is. Meestal wordt het glas onafgewerkt aangeleverd, maar is het ook mogelijk om het glas te bewerken. Hierdoor krijgt het een persoonlijk tintje wat natuurlijk weer ideaal is als je het glas wilt plaatsen op kantoor.

Figuurglas

Figuurglas is een ondoorzichtig en daarentegen doorschijnend glas waarin figuren zijn verwerkt. Je kunt hierbij denken aan ribbels in het glas, bamboemotieven en bobbels. Dit soort glas wordt gemaakt door het glas tussen twee walsen te leiden. Daartussen worden ook gelijk de gewenste figuren gezet en tegelijkertijd gewalst. De walsen hebben hierdoor dan de functie van drukmallen. Je kunt figuurglas niet gebruiken als een scheiding tussen binnen en buiten. Als je toch figuurglas wilt gebruiken als deze scheiding, dan heb je isolatieglas figuurglas nodig of HR++ figuurglas.

Melkglas

Melkglas wordt ook wel gehard acide mat glas genoemd. Dit is het type glas waarbij de ene kant van het glas een zuurbehandeling heeft ondergaan. Dit heeft als effect dat het ondoorzichtig wordt. Het glas laat daarentegen wel licht door. Dit type glas wordt vaak op kantoren gebruikt omdat het veel van de privacy waarborgt. Het werkt ideaal als scheidingsmateriaal en het geeft je geen gevoel dat je opgesloten zit in een ruimte. Het is sfeervol en daarnaast ziet het er prachtig uit en kan het worden geplaatst in zowel particuliere ruimten als in verschillende openbare ruimten.