Sanja Hamelink
Image default
Auto's en Motoren

Veilig op de trekker rijden

Tractoren zijn ontworpen en gebouwd met uw veiligheid in het achterhoofd. De veilige bediening ervan is volledig in handen van de operator. Tractoren blijven echter de meest voorkomende doodsoorzaak en ernstig letsel op landbouwbedrijven. Passagiers die op tractoren, tractor werktuigen of aanhangwagens rijden, lopen een hoog risico op letsel. Tractoren rijden over oneffen terrein en passagiers kunnen gemakkelijk worden gestoten, hun grip verliezen en vallen. Als iemand onder de wielen of in getrokken machines valt, kan hij of zij ernstig gewond raken of overlijden. Hieronder worden een aantal tips gegeven om veilig op de trekker te rijden.

Vervang de heftruckstoel

In tegenstelling tot auto’s hebben heftrucks geen veren of schokdempers. Hierom is een heftruckstoel bestellen belangrijk. De stoel is het enige dat de machinist beschermt tegen de stoten, schokken en schokken die optreden wanneer u door een faciliteit of over een houtzagerij rijdt. Een slecht geconstrueerde stoel of een stoel die “over zijn hoogtepunt heen” is, biedt geen ondersteuning of bescherming voor uw machinist. Al die slijtage aan het lichaam kan lage rugklachten veroorzaken die het ziekteverzuim van de operator verhogen, het moreel vernietigen en zelfs leiden tot schadevergoeding claims van werknemers. Hier zijn drie belangrijke vragen waarmee u rekening moet houden bij het naderen van stoelvervanging:

  • De eerste en beste reden om heftruckstoelen te vervangen, is het voorkomen van verwondingen bij bestuurders. Aangezien de stoel het enige is tussen operators en de schokken die onvermijdelijk optreden bij het rijden door een faciliteit, is het hebben van ondersteunende stoelen van hoge kwaliteit gewoon logisch in termen van letselpreventie.

  • Productiviteit! Een comfortabele (en ongedeerde) heftruckbestuurder is een productieve heftruckbestuurder.

  • De andere reden om heftruckstoelen te vervangen, is om het goede moreel op de werkplek te behouden. Investeren in vervangende stoelen van goede kwaliteit laat zien dat u zich inzet voor de gezondheid, het comfort en de veiligheid van uw medewerkers.

Let op de blinde zone

Een voorwaarts bewegende camera geeft de machinist meer zicht op het gebied voor de neus van de tractor of het naar voren gerichte aanbouwdeel, waardoor de veiligheid tijdens het gebruik van het gereedschap en het vooruit rijden wordt vergroot. Echter, er zijn blinde zones in de trekker werkomgeving vanwege de vormen en afmetingen van tractoren, niet alleen direct achter het voertuig, maar ook naast en direct ervoor, zonder dat geschikte zicht-hulpmiddelen zijn aangebracht, deze blinde gebieden kunnen en zullen vaak leiden tot een ernstig voorval. Een achteruitrijcamera draadloos is een ideale oplossing die de tractorbestuurder helpt zich bewust te worden van zijn omgeving. De bestuurder van het voertuig profiteert van een beter zicht op het gebied voor de tractor, terwijl hij tegelijkertijd veiligheid toevoegt aan achteruitrij procedures of het bedienen van een aan de achterkant gemonteerd werktuig. Achteruitrijcamera’s verbeteren dus de efficiëntie en veiligheid.

Vervang de aanhangwagen koppeling

Koppelingen zijn onderhevig aan een grote mate van slijtage. Ze worden ingeschakeld telkens wanneer u uw aanhanger aan- en loskoppelt van het trekkende voertuig. Ze bewegen en stuiteren rond op de trailer bal terwijl je rijdt. Als u uw aanhanger buiten laat staan, worden ze blootgesteld aan de elementen. Uiteindelijk wordt het ontgrendelingsmechanisme plakkerig, of de pasvorm op de kogel van de trailer wordt los, of corrosie begint te ontstaan. In plaats van je hele aanhanger te vervangen, wat duur is, is het mogelijk om de koppeling aanhangwagen vervangen. Het is een kosteneffectieve en gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat uw aanhanger-op-haak verbinding zo veilig mogelijk blijft