Sanja Hamelink
Image default
Beauty en verzorging

Verschillende manieren om uw dierbare te gedenken.

Gedenk uw dierbare doormiddel van een gedenksieraad

De manier om een overleden dierbare te gedenken veranderde in de loop der tijd aanzienlijk.

Voorheen waren nogal grote en opzichtige urnen die in huis werden gezicht populair. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor bescheiden en subtiele smaakvolle urnen en gedenkartikelen.

Steeds vaker kiest men tegenwoordig voor gedenksieraden. In een speciaal sieraad verwerkt men een deel van de as van de dierbare overledene. Het is een elegante, erg persoonlijke herinnering die tastbaar is vormgegeven. Uw dierbare draagt u letterlijk met u mee. Wat zijn de mogelijkheden van gedenksieraden? We geven u hieronder een opsomming

 

Een as-ring

De as-ring is een populair en veel toegepast gedenksierraad. Ook met een as-ring zijn er schier eindeloos veel keuzes. U kunt werkelijk alle kanten op qua vormgeving, materiaal en combinaties Als uw overleden dierbare uw partner was, zou u de as-ring als trouw of vriendschapsring kunnen dragen. Een (as-) ring symboliseert de band en de

 

verbondenheid tussen u en uw partner die de dood overstijgt. In een as-ring is een beetje as van de dierbare verwerkt..

 

Een as-hanger

Een as-hanger is een van de meest gekozen gedenksieraden vooral vanwege het gemak en de dagelijkse toepassing als sieraad op uw kleding. Een as-hanger bevat zoals de naam al doet vermoeden als in een de vorm van een hanger. U kunt dit sieraad naar uw wens laten vormgeven om het extra persoonlijk te maken.

Denkt u aan een zilveren of gouden sieraad in de vorm van een hartje, waarin een beetje as van de overledene wordt gestopt. In plaats van edelmetaal kunt ook moderne materialen als glas en rvs gebruiken.

As verwerkt in glas geeft prachtige kleine luchtbelletjes.

Maar voor welk materiaal u ook kiest, daarmee creëert u een werkelijk uniek en zeer persoonlijk sieraad dat u dagelijks kunt combineren met uw garderobe. Het as-sieraad vult u zelf met as of laat dit doen door een (glas)kunstenaar of edelsmid.

De as-bedel

U weet waarschijnlijk wel dat een bedelarmband armband is waaraan men kleine voorwerpjes (bedels) heeft gehangen. Destijds was het gebruik dat wie de armband met voorwerpjes wilde bekijken daarvoor moest “betalen” door een nieuw bedeltje aan te hangen. Dit “betalen om te mogen kijken” werd al snel bedelen genoemd.

Een as-bedel is een liefdevol aandenken waarin as verwerkt zit van dierbare. De as-bedel kunt u eenvoudig als een extra bedel aan uw bedelarmband met andere bedels bevestigen. U kunt natuurlijk slechts één bedel aan de armband dragen. Bij de juwelier zijn heel uiteenlopende ontwerpen van kettingen te vinden waar u makkelijk bedels aan kunt bevestigen. Ook vindt u daar bedels die u met as van uw dierbare kunt vullen. Vraag advies aan uw juwelier.

 

Een as-armband

Een andere bijzondere wijze om as en daarmee herinneringen van uw dierbare te bewaren en dagelijks met u te dragen is een armband waarin as van uw dierbare verwerkt is.

Het kan een prettig idee zijn om we dierbare dichtbij (bij de hand) te hebben. Hoewel as in de armband verwerkt is ziet niemand dat en weet alleen u en degene aan wie u het verteld heeft dat het een gedenksierraad is.

 

Liever een urn of ander gedenkteken?

In een as-sieraad past natuurlijk maar een heel klein beetje as. Na een crematie gaat de rest van de as in een tijdelijke urn. U kunt de as in een mooie passende urn stoppen en deze thuis bewaren of begraven in een zogenaamd urnengraf. Het urnen graf– een graf waarin men een of meerdere urnen kan begraven  – is steeds gewilder aan het worden.

 

Memorabel kan uw gewenste afscheidsmoment samenstellen, waarbij altijd rekening gehouden wordt met uw wensen.

U heeft de keuze uit verschillende materialen en toepassingen en kunt het  afscheidsmoment heel persoonlijk laten maken. Wilt u meer informatie? Of wilt u mij  direct inschakelen voor het maken van een persoonlijk gedenkteken? Neemt u dan contact met mij op.

 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Zoekt u iets anders dan een een standaard grafsteen of grafmonument? wilt u liever een echt uniek en persoonlijke gedenksteen? 

Jeroen Stok van Memorabel maakt stijlvolle en bijzondere grafkunst. Ook bijzondere en eigentijdse gedenktekens voor een kindergraf of een babymonumentje. Hij ontwerpt monumenten die aansluiten bij uw verhaal, wensen en eisen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van RVS, corten of glas? Bekijk de website of maak een afspraak. Bel 0320-218676 of mail info@memorabel.nl.

Met aandacht en respect vertaalt Jeroen Stok uw wensen zorgvuldig in een bijzonder en uniek gedenkteken. Gratis vrijblijvend advies over een persoonlijke grafsteen of grafmonument. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismaking.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok, kunstenaar van RVS beelden en kunstwerken die ook persoonlijke grafkunstmonumenten in opdracht maakt. 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst #monument, #holocaust, #JeroenStok #as-sieraad, #as-rin

https://www.memorabel.nl/