Sanja Hamelink
Image default
Mode en Kleding

Waar koop ik een grote maten bh?

Waar koop ik een grote maten bh?

De meeste vrouwen hebben een bh maat die ergens tussen cup A en cup E zit. Deze vrouwen hebben legio mogelijkheden om een geschikte bh te vinden, die ze vervolgens kunnen dragen. Zo zijn er verschillende lingeriezaken, waardoor het aanbod voor deze groep enorm is. Toch is er ook een hele groep vrouwen, die een stuk grotere cupmaat hebben. Hierbij moet je denken aan vrouwen met een cupmaat die begint bij F en zelfs eindigt bij K. Deze vrouwen zijn genoodzaakt naar een speciaalzaak toe te gaan of online te kijken naar de mogelijkheden. Dus heb jij een maat die bovengemiddeld is, dan is het goed om hier goed op te letten tijdens de aanschaf van je bh.

Sport bh grote maat

Net als een normale grote maten bh, dien je ook voor een sport beha een speciaalzaak te raadplegen. Ook een cup F is in een normale sportzaak niet beschikbaar. De reden hiervoor, is dat een dergelijke maat moet voldoen aan wat aanvullende eisen dan een normale bh. Doordat er een zwaarder gewicht gedragen moet worden, zal de stof een stukje dikker moeten zijn. Net als een extra vulling of stevige bh beugel. Omdat dit voor veel merken bijna niet te doen is om twee collecties te maken, is er een schifting gemaakt tussen deze beide.

Push up bh

Net als een compressie of prothese bh is het ook voor een push up bh noodzakelijk deze aan te schaffen in een speciale lingeriezaak. Ondanks het feit dat een push up bh je borsten extra lift, biedt dit extra ondersteuning. Mede daarom kiezen voor vrouwen met een grotere cupmaat ervoor om een bh met push up te dragen. Zo wordt het gewicht beter verdeeld, waardoor de druk op de schouder en rug minder wordt.

BH zonder ondersteuning

Helaas is het voor vrouwen met een grote cupmaat niet handig een plunge bh te dragen. De reden hiervoor, is dat een plunge bh geen ondersteuning biedt. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor vrouwen met een wat kleinere cupmaat. Wel is het goed te weten dat deze bh is gemaakt van extra dunne stof, wat ervoor zorgt dat je alle natuurlijke vormen goed kunt zien. Wil je toch graag een bh dragen die weinig tot geen ondersteuning biedt omdat je wellicht de beugel niet prettig vindt? Dat kan! Kies van voor het dragen van een sport bh. Deze drukt je borsten tegen je lichaam, waardoor je weinig tot geen kant op kunnen.