Voordat je kiest voor een type huisvestingssysteem voor jouw pluimvee, moet je eerst grondig onderzoek doen. Gebruik de informatie die je al hebt uit je onderzoek om een ​​goed huisvestingssysteem voor pluimvee te bedenken en te installeren. De volgende stap is om een expert in te schakelen en jouw doelen aan voor te leggen. Bij Komptech kunnen ze aan de hand van deze informatie zorgen dat jouw boerderij het systeem krijgt wat je nodig hebt. Iedere boerderij is anders, waardoor ook iedere boerderij andere doelen heeft die allemaal invloed hebben op het ontwerp van een systeem. Om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe huisvestingssysteem voor pluimvee aansluit bij jouw doelen, werk je samen met Komptech.

Wat zijn belangrijke factoren voor jouw huisvestingssysteem

Wat hoop je met jouw pluimveebedrijf te bereiken? Deze vraag is bedoeld om erachter te komen welk soort huisvestingssysteem voor pluimvee goed is voor jouw bedrijf. Als de reden voor het opzetten van een pluimveebedrijf bijvoorbeeld het opzetten van een broederij en producten en kuikens is, dan moet jouw huisvestingssysteem dit aanpakken. Het systeem moet zorgen voor alle activiteiten van incubatie, uitkomen, broeden tot het opvoeden van de kuikens tot een bepaalde leeftijd. Als het doel van jouw pluimveebedrijf het produceren van eieren is, moet de behuizing een mechanisme bevatten die helpt om de eieren op te vangen. Dit zal jou een hoop extra werk schelen.

Ga op onderzoek uit

Het is erg belangrijk dat je het klimaat van het gebied waar je jouw pluimveebedrijf wilt opzetten kent en begrijpt. Jouw pluimvee systeem moet dit belangrijke aspect op alle mogelijke manieren kunnen aanpakken. Door de kennis van Komptech in te schakelen ben jij er van verzekerd dat jouw pluimvee onder het juiste klimaat kan groeien en leven. Onderschat de kennis van experts niet. Een zorgvuldig ontworpen huisvestingssysteem voor jouw pluimvee dient als bescherming tegen ongewenste klimaatsomstandigheden.