Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

De beste Virtual Relity Bril van 2017

2017 kan wroden gemarkeerd als het jaar dat virtual relity brillen (ook wel bekend als vr brillen) echt op de kaart werden gezet. Zo zijn onder meer dankzij de toegankelijk Gear VR brillen van telefoon fabrikant Samsung de brillen populair geworden bij een groter publiek. Maar ook de high end brillen hebben flink wat innovaties gekregen.

De vraag die we ons als tech freaks natuurlijk moeten stellen is de volgende:

Welke VR bril is nu het beste?

Wil je de beste vr bril kopen? We moeten dan stellen dat we eigenlijk uit twee modellen moeten kiezen. Zo zijn er op dit moment twee brillen die er echt met kop en schouder bovenuit steken. We hebben het dan over de welbekende Oculus Rift en de vrij nieuwe HTC Vive.

De Oculus Rift zegt je waarschijnlijk wel iets, ook als je je nog nooit echt heel erg hebt verdiept in virtual reality. Oculus was namelijk het eerste bedrijf dat met een vr bril kwam en heeft hierdoor veel naamsbekendheid gegenereerd in debeginfase van VR. Nog steeds staat het bedrijf in 2017 aan de top.

HTC ken je waarschijnlijk ook wel van hun smartphone lijn. Dit bedrijf richt zich echter sinds enige tijd ook op andere vlakken en met de HTC Vive hebben ze echt een fantastisch product gemaakt.

Zowel de Rift als de Vive zijn van ongekende kwaliteit, het is een beetje als een Ferrari met een Lamborghini vergelijken. Toch zeggen de meeste critici dat de Vive net iets beter is. De ervaring voelt net iets echter aan en je heb er geen computer bij nodig.

Heb jij ervaring met deze Vr brillen? Wat is jouw favoriete model?