Sanja Hamelink
Image default
Gezondheid

Doe dit niet: van deze gewoonten veroudert je huid sneller!

 

We kunnen de tijd helaas niet stilzetten en of je het nou wil of niet: ouder worden hoort bij het leven. Je kunt je huid wel mooi en gezond oud laten worden door de juiste skincare, bijvoorbeeld van Toskani, te gebruiken. Verder zijn er een aantal gewoontes die je maar beter af kunt leren als je wilt dat je huid mooi veroudert.

Roken

Dat roken slecht voor je is, weten we allemaal. Voor de gezondheid van je huid is roken echt funest. Roken zorgt voor een toename van vrije radicalen in je huid, waardoor collageen en elastine afgebroken worden. Collageen en elastine zijn ontzettend belangrijk voor het behoud van een soepele huid. Ook kan roken ervoor zorgen dat wondjes door eczeem of acne minder snel genezen.

Alcohol

Iedereen houdt wel van een lekker glaasje op zijn tijd, maar ook met alcohol moet je uitkijken als je wilt dat je huid mooi en soepel verouderd. Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor je op latere leeftijd last kunt krijgen van gesprongen vaatjes in het gezicht. Daarnaast weten we allemaal dat alcohol uitdroogt. Overmatig gebruik van alcohol kan resulteren in een dof en droog gezicht. Daarnaast kan alcohol wallen verergeren.

Stress

Natuurlijk is het ontzettend moeilijk om stress te verwijderen uit je leven, maar door met mindfulness of meditatie iets aan je stressmanagement te doen, kun je wel leren om er beter mee om te gaan. Stress is namelijk ook funest voor je huid. Net als roken zorgt veel stress namelijk voor de productie van vrije radicalen in je huid, waardoor collageen en elastine afgebroken worden.

Ongezonde voeding

Een gezonde huid moet je voeden. Niet alleen van buitenaf met skincare-producten, maar ook van binnenuit met de juiste voeding. Om gezond te blijven heeft je huid namelijk voldoende bouwstoffen nodig in de vorm van gezonde vetten en eiwitten en spelen vitamine C, A en B een belangrijke rol bij het gezond houden van je huid. Probeer daarom zo veel mogelijk volgens de schijf van vijf te eten. Drink voldoende water en probeer dagelijks te letten op een gebalanceerde intake van koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht, vezels en vitamines.