Sanja Hamelink
Image default
Dienstverlening

Tips voor ouderen in het vervoer

Wanneer u wat ouder wordt, zult u merken dat uw mobiliteit afneemt. Dit is op zichzelf al niet erg fijn, maar hierdoor worden dingen zoals met het openbaar vervoer reizen ook steeds enger. Toch hoeven ouderen tegenwoordig niet bang te zijn om met het openbaar vervoer te gaan. Lees de onderstaande tips om zorgeloos van het openbaar vervoer gebruik te kunnen maken.

Spoorwegovergang

Het kan heel stressvol voor oudere zijn wanneer zij bij een spoorwegovergang proberen over te steken. Vaak bewegen zij iets slomer en gebruiken ze een rollator. Wanneer u merkt dat u halverwege bent en u hoort dat er een trein aankomt moet u altijd proberen rustig te zijn. De spoorwegovergang gaat vaak al een tijdje eerder dan dat de trein komt af, hierdoor heeft u nog genoeg tijd om veilig over te steken. Blijf dus altijd rustig en loop gewoon door.

Perron

Wanneer u zich op het perron bevindt zijn er een aantal punten waar u altijd op dient te letten. Op perrons kunnen altijd sneltreinen langs razen, keer dus nooit uw rug om en let altijd goed op. Verder is het van belang dat u nooit dicht bij de rand van het perron staat. Sta altijd achter de witte stippellijn. Deze is speciaal aangebracht om aan te duiden dat u niet verder dan dit punt moet wachten op de trein. Wanneer u dan toch schrikt van een trein die snel langsrijdt is de kans dat u omvalt een stuk kleiner.

Taxi

Wanneer u zich toch niet comfortabel voelt om met het openbaar vervoer te reizen, kunt u altijd nog een ouderen taxi bellen. Ouderen taxi’s zijn speciaal afgesteld op de behoeftes van ouderen, zo zet de chauffeur u netjes af en let hij goed op u tijdens het rijden.

https://denhaagtax.nl/taxi-voor-ouderen