Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Allerlei soorten printers

Printers, ze zijn in de loop der jaren een onmisbaar onderdeel van onze kantoren geworden. Het is natuurlijk ook wel erg handig om even snel een printje te maken van die speerpunten van de agenda, zodat je ook gelijk je aantekeningen kunt maken. Er zijn tegenwoordig dan ook heel wat verschillende printers te koop, evenals dat je veel verschillende aanbieders hebt, zoals KBA metronic.

Het hangt natuurlijk ook van jouw specifieke wensen af, welke mogelijkheden je graag tot je beschikking hebt. Waar voorheen bijvoorbeeld een simpele kabel printer volstond, heb je nu misschien meer behoefte aan een continuous inkjet printer of bijvoorbeeld een hot foil printer, waarmee je ook zeer eenvoudig zaken zoals stof en plastic kunt bedrukken zonder dat dit uitloopt.

Wat veel mensen echter nog weleens vergeten, is de beveiliging van een printer. Wanneer jij je printer een printopdracht geeft, wordt het bestand of de informatie van je pc naar je printer gestuurd. Deze printers hebben net als jouw pc een eigen harddisk waarop informatie wordt opgeslagen. Soms is het zelfs zo kinderlijk eenvoudig als het gebruiken van een USB stick om de informatie van een printer af te halen. Vaak worden er zeer gevoelige documenten naar een printer gestuurd, zoals diverse persoonsgegevens.

Om te zorgen dat deze niet zo makkelijk kunnen worden misbruikt, zijn er een aantal mogelijkheden om je printer goed te beveiligen. Veel bedrijven hebben het al, maar een persoonlijke inlog is ook altijd een goede. Zo kan alleen jij bij de documenten die je wilt uitprinten.

Nog veiliger is het coderen van de informatie die naar de harde schijf van de printer wordt gestuurd. Dat maakt de informatie als het ware onleesbaar en dus ook veiliger indien de informatie zou worden ontvreemd. Je kunt nooit alles voorkomen maar je kunt dus zelf al genoeg ondernemen.

http://www.kba-metronic.com