Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

De mogelijkheden van online registratie.

Vandaag de dag is het zo dat als iemand iets doet hij of zij dit ook moet kunnen verantwoorden. Of het nou een bepaalde manier van schrijven of onderzoeken, manier van werken, zelfs de wijze waarop iemand communiceert. Zonder verantwoording, ondersteuning en/of bewijs wordt men tegenwoordig eigenlijk niet meer serieus genomen, waar is toch die goede oude tijd gebleven waar mensen elkaar nog geloofden op hun woord?

Hoewel er enkele uitzonderingen zijn (waarbij men elkaar nog wel geloofd op hun woord), geldt dit dus niet voor de meerderheid van de bevolking. Met name in het bedrijfsleven is dit het geval, een werknemer moet zich namelijk (indien iets verkeerd gaat of niet gedaan is/was) verantwoorden aan de werkgever/ manager/ het bestuur van het bedrijf. De verantwoording en de ondersteuning van de verantwoording bepaalde toentertijd of een werknemer ermee ‘wegkwam’ of dat de werknemer gestraft zou worden (variërend van een extra taak of corvee tot in sommige gevallen zelfs ontslag).

Vandaag de dag is het mogelijk, dankzij de opkomende digitalisatie-mogelijkheden, om de verantwoording online vast te leggen, op te slaan en zelfs te wijzigen/ bij te houden. Zo kan een werknemer gebruik maken van een online urenregistratie. In deze urenregistratie kan hij of zij de gewerkte uren bijhouden, maar de werknemer kan deze uren ook onderverdelen in categorieën. In deze categorieën kan de werknemer aangegeven hoeveel uur per dag er besteed is aan een specifieke/ bepaalde klant en wat de werknemer gedaan heeft (welke werkzaamheden er in die periode en voor de desbetreffende klant zijn uitgevoerd).

Voor een werkgever, manager of zelfs een bestuur is het belangrijk dat u de werknemers zelf een manier laat kiezen waarop zij de urenverantwoording bijhouden, aangezien zij hier anders vanaf het begin af aan hier al tegenop gaan zien en de prestaties al snel minder zullen gaan worden. Voor werkgevers, managers en bestuursleden is het overigens ook handig/ aan te raden om gebruik te maken van een online diploma register.

http://www.cbbs.nl