Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Elektrotechniek

Elektriciteit is een gevaarlijk iets als u niet weet hoe u ermee om moet gaan. Veel mensen klussen daarom niet zelf met elektriciteit, maar laten dat over aan een professional. De storingsdienst van energiebedrijven kan u goed helpen het probleem op te lossen. Het is vooral vervelend als er ineens een storing is, dan heeft u snel hulp nodig. In onze huidige samenleving zijn we heel erg afhankelijk van stroom. Geen wasmachine, lamp of telefoonoplader doet het zonder elektriciteit. In dit artikel gaan wij uitleggen hoe je een simpele storing kan oplossen.

Als de lampen opeens uitgaan, dan weet u waarschijnlijk al hoe laat het is: er is waarschijnlijk een overbelaste groep in de meterkast. Er zijn dan twee mogelijkheden: een bepaalde groep is overbelast, of de hoofdzekering is gesprongen. De meest voorkomende oorzaak van een storing, is deze overbelasting van een bepaalde groep. Er zijn dan teveel apparaten die tegelijkertijd stroom nodig hebben. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u de wasmachine, kookplaat en waterkoker tegelijkertijd aan heeft staan. De betreffende groep in uw meterkast kan deze overcapaciteit niet aan en het gevolg hiervan is dat de stop doorslaat en de toevoer van stroom ophoudt. U kunt dit probleem oplossen door de diverse groepen beter te verdelen, als alle apparaten het goed doen. Als u vermoedt dat er kortsluiting plaatsvindt in één apparaat, dan kunt u dat apparaat opsporen door de stekkers van alle toestellen van de groep uit het stopcontact te halen en vervolgens de zekering te vervangen en de apparaten om de beurt weer aan te sluiten op de elektriciteit.

Als de hoofdzekering is gesprongen, kunt u het beste minder apparaten tegelijkertijd stroom laten verbruiken. Als dit niet lukt, moet de meterkast vervangen worden door een medewerker van een energiebedrijf.

 

https://www.groenewegendelft.nl/