Sanja Hamelink
Image default
Arts / Photography

Hulpmiddelen

Als u wat ouder wordt en wat minder goed te been bent, dan ziet u vaak op tegen dingen wat u normaal makkelijk deed. Bijvoorbeeld de trap aflopen, douchen, boodschappen doen, noem maar op. Thuiszorg aanschaffen is dan iets wat u goed kan helpen. Zij douchen u, doen de boodschappen en helpen u met dingen waar u tegen aanloopt. Maar ook zij kunnen niet zonder hulp, namelijk hulpmiddelen. 

 

U kunt het ook eerst nog een tijdje zelf proberen met hulpmiddelen. Zo kunt u veilig douchen en is uw partner ook een stuk geruster om u alleen thuis achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan een douche stoel. Hierbij hoeft u niet meer te staan onder de douche en kunt u rustig zitten. Dit voorkomt dat u kan vallen onder de douche. 

 

Daarnaast kunt u ook aanpassingen in uw huis doen. Denk bijvoorbeeld aan een traplift. Dit is een klein liftje die u naar boven en naar beneden brengt. Er zit een stoel in met genoeg beveiliging waardoor u veilig omhoog en weer naar beneden gaat. Hierdoor hoeft u geen trappen meer te lopen en dit is, als u minder goed te been bent, natuurlijk een enorm goede stap voor uw veiligheid. Daarnaast kunt u ook denken aan een comfort douche. Dit zijn vaak hele grote douches waardoor er veel meer ruimte is en waardoor u zich veel makkelijker kunt bewegen in zo’n ruimte. Daarnaast is een douche stoel, als u van plan bent om een douche stoel te gebruiken, vaak erg groot. Door middel van een grotere douchecabine of ruimte te laten plaatsen in uw woning kunt u veel makkelijker met zo’n douche stoel douchen. 

 

Kortom zijn er enorm veel mogelijkheden om uw huis aan te passen en om hulpmiddelen aan te schaffen die er voor zorgen dat uw veiligheid blijft in uw eigen huis.

 

https://lavicta.nl/